Kedvelj minket a Facebookon!

Ti esztek virágokat?

Friss tavaszi szendvicskrémekkel

 

 

Ó, ez a tavasz úgy rohan át felettünk, nem tudok lépést tartani vele!

Most igazán nehéz tartanom magam ahhoz az elképzelésemhez, hogy a receptjeim mindig aktuálisak legyenek, mindig éppen termő, érő, kapható alapanyagokat mutassak.

Mire ezek a sorok hozzátok érnek, már régen elvirágoztak az ibolyák!  

Szerencsére hónapos retek még kapható, és sok más ehető virág is nyílik: mini árvácska, százszorszép, rózsaszirom.

Ne gondold, hogy kosárszám kellene belőlük, néhány szem is elég ezekből a lágy, finom ízekből.

Gyönyörűség a szemnek is, hát nem igaz?

 

Ha tetszik, egész nyáron díszíthettek velük, nem csak szendvicseket, hanem salátát, limonádét, tortát, desszerteket.

Az ehető virágok nem csak szépek, de ráadásul minden diétába beleillenek :)

 

 

Hozzávalók:

 

1. Hónaposretek krém:

 

3-4 db piros retek

2 evőkanál 20%-os sűrű tejföl

50-80 g reszelt sajt, füstölt is legyen benne

1-2 evőkanál feta sajt

só, bors

 

2. Zöldfűszeres túrókrém:

 

250 g túró

4-5 evőkanál 20%-os sűrű tejföl

1 evőkanál zöldfűszer ízlés és lehetőség szerint:

petrezselyem, menta, zsálya, citromfű, bazsalikom, csalán, turbolya, medvehagyma, snidling stb.

 

Elkészítés:

 

1. A retket megreszelem, a zöldfűszereket apróra vágom, a sajtot lereszelem, a túrót villával áttöröm.

2. A hozzávalókat összekeverve, ízesítve kész is a két friss tavaszi szendvicskrém.

3. Tapasztalat: a túrókrém pár napig elvan a hűtőben, a retek a krémben levet enged, így ebből kisebb mennyiséget adtam meg, ami egyszerre elfogy.

 

+ 1 ötlet:

 

További szendvicskrémeket itt találsz:

vajkrém házilag

tavaszi pesztó a retek leveléből

virágvaj 

és hamarosan itt az ajvar szezonja is!

 

Finom & nőies már a Facebookon is!

Gyere Te is, a Tavaszról olvasgatni, beszélgetni, inspirálódni :)