Kedvelj minket a Facebookon!

Hello Tavasz!

Ibolyás fűszervaj

 

 

„Tavasz van, gyönyörű!”

Amerre a szem ellát, minden él, hajt, zöldül. A lágy szélben szín- és illatorgia, virágeső.

Megjelentek az első zöld növények, kerti és vadvirágok.

Te tudod, hogy sok virág szépségét a tányérunkon is élvezhetjük? Hisz nem csak díszítenek, de frissek és finomak is?

Sok mindent kínál a kert tavasszal, sokfélét kóstolhatunk.

Néhány az első zöld hajtások közül: medvehagyma, csalán, tyúkhúr, zamatos turbolya, vadsnidling, pitypanglevél, komlóhajtás.

Pár a korai virágokból: ibolya, árvácska, salátaboglárka, pitypang.

Figyelem, fontos!

Csak abból fogyasszunk, amit biztonsággal felismerünk, azonosítunk! Hívjuk segítségül nagyszüleinket vagy az online növényhatározót :)

Mai ajánlatom elkészítése gyors és egyszerű, a végeredmény mégis különleges, finom és elegáns: tavaszi reggelik, uzsonnák csinos dísze, az ibolyás fűszervaj.

 

Hozzávalók:

 

200-250 g vaj

egy maréknyi zöldfűszer (balról lefelé haladva a képen): medvehagyma, petrezselyem, zamatos turbolya, tyúkhúr, csalánhajtás, vagy amit szeretünk

1 teáskanál só

pár ibolyavirág

 

 

Elkészítés:

 

1. A szobahőmérsékletű vajat (amit pár órával előbb kivettem a hűtőből) elkeverem a sóval és az apróra vágott zöldfűszerekkel.

2. A krémes vajat folpackba szedem, és nagyjából téglalappá formázom.

3. Beteszem a hűtőbe 1-2 órára, míg megdermed.

4. Leveszem róla a fóliát, és vajtartóba vagy egy szép kis tálra teszem.

5. Díszítem az ibolyákkal, zöld levelekkel: ügyesen rásimítom a növényeket a vajra.

6. Tálalásig újra hűtöm.

 

+1 ötlet:

Az ibolyás fűszervaj a húsvéti reggelizőasztalon is jól mutat ám!

Ha picit több időd van, készítsd hozzá frissen a házi kenyeret vagy a zsemlét is. :)