Rovatok

Szépség kívül-belül

TAVASZI HAJÁPOLÁSI TITKOK A MEGÚJULÁSÉRT

Lehetünk nők vagy férfiak, sokunk számára a dús, egészséges hajkorona része személyiségünknek. Lehet hosszú vagy rövid, természetesen hullámos, egyenes vagy göndör, mindannyian arra törekszünk, hogy egészséges legyen, azonban ez nemcsak attól függ, hogy milyen hajápolókkal, samponokkal és fixálókkal dolgozunk, hanem az is nagyon fontos, milyen étrendet követünk.

Szépség kívül-belül

ÉREZD JÓL MAGAD, HOGY LEGYEN OKOD JÓL ÉREZNI MAGAD!

A tudatosság mint egyfajta fogyókúrás "csodaszer" - 5/5. rész

Összes valaha élt anyai felmenőd összes valaha megélt érzelme ott rejlik benned. Gyakorlatilag ők mind ott élnek benned. Szerinted hogy érezheti magát közülük például az, aki fűzőben élte le az életét? Vagy aki azt tanulta, hogy a falánkság bűn? Azt gondolod, hogy azok a korok rég elmúltak, és ma már az ember sokkal felvilágosultabb, de ahogyan fentebb olvashattad, a tudatunk sokkal kevésbé a külső, és sokkal inkább a belső körülményeinkre támaszkodva működik.

Szépség kívül-belül

AZ ŐSKOR SZÉPSÉGIDEÁLJA

Az őskorban a kövér és termékeny nő számított szépnek, ami nem csoda, hiszen bírnia kellett a reggeltől estig tartó kemény munkát, ráadásul gyakran élet-halál harcot vívott a környezeti jelenségekkel, valamint a vadállatokkal. Ha egy nő kövér volt, az egyrészt a jóltápláltságnak, tehát a jólétnek volt a megnyilvánulása, másrészt pedig kedvező gyermekáldásra is lehetett számítani, valamint szívósságra, ami kellett a túléléshez akkoriban.

Szépség kívül-belül

EZ AZ, AMI MIATT AZ AGYAD ZSÍRPÁRNÁKBA BURKOL

Mára a tudomány igazolta, az emberi testet nem egyedül az agy irányítja, noha hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy mi értelmes lények mindig minden tettünknek tudatában vagyunk. Vannak népek, melyek úgy tartják, a lélek, az Én a hasban lakozik. Mára pedig már a tudomány is rádöbbent, bizony, egészségünk nagyban a hasi idegközpont helyes működésének függvénye. Ez az idegközpont összeköttetésben áll az aggyal, üzen az agynak, tájékoztatja őt az összes zsigeri szervünk mindenkori állapotát illetően, az agy pedig ehhez mérten adja ki a rendelkezéseit.

Szépség kívül-belül

MITŐL UGROTT FEL HÚSZ-HARMINC KILÓ?

Teltek múltak az évek, ez a téma mindig sokat foglalkoztatott, s mellé akadtak más témák is. Például eltöprengtem azon, hogy ha mi vagyunk a legfejlettebb, hiper-szuper civilizáció, amire még példa sem akadt soha a Föld nevű bolygón, s olyan fejlett a tudományunk, különös tekintettel az orvostudományra, akkor miért szenved szinte minden ember valamiféle betegségben, miért halnak meg emberek olyan fájdalmasan korán, miért halnak meg gyerekek, vagy születnek betegen, netán különféle rendellenességekkel.

Szépség kívül-belül

„NEHOGY ENNI MERÉSZELJ!”

Tudatos fogyókúra: Az étel nem az ellenséged!

„Ezért vagy te ilyen kövér, mert ennyit eszel.” Itt cseng a fülemben ma is a hangjából kihallatszó él, az elítélő hangsúly, talán még a fejét is ingatta közben, mintha valami főben járó bűnt követtem volna el. Emlékszem, egy pillanatra megmerevedtem, és megnéztem magamnak azt a fél tenyérnyi kenyérszeletet, közben feltámadt bennem az érzés, hogy AZ ÉTEL ELLENSÉG. Az étel valami olyat tesz velem, ami nem jó, ami kerülendő, mert ha eszem, kövér leszek, és nem fognak szeretni, ahogyan most a nagynénémből is sokféle érzés árad, de azok egyike sincs köszönő viszonyban sem a szeretettel. 

Szépség kívül-belül

A FIATALSÁG ŐRZŐJE

Az ázsiaiak már 1211-ben rájöttek a zöld tea életmeghosszabbító tulajdonságára, amikor a zen buddhizmus megalapítója, Eiszai Mjóan kiadott egy írást e bűvös ital jótékony hatásairól. A legrégebben ismert gyógyteaként felhasznált növény, a zöld tea, fogyasztásának legendája a 4000 évvel ezelőtti Kínába nyúlik vissza. A korabeli feljegyzések szerint először Krisztus előtt 2737-ben, Shennong császár uralkodásának idején főzték.

Szépség kívül-belül

A KOZMETIKUSNÁL

A szépségápolást végző szakember célja a testi-lelki harmónia elérése a hozzáforduló emberek esetében.  Így a kozmetikus végez egyfajta arc és testápolást, késlelteti a bőr öregedését, segít vendége harmonikus egyensúlyát megtalálni és fenntartani, másfelől tanácsadó szerepet vállal. Konkrét gyakorlati segítséget ad az arc és testápoláshoz, és amennyiben az indokolt, megfelelő szakemberhez irányítja kliensét.

Szépség kívül-belül

AZ ÖRÖK FIATALSÁG TITKA

Az ősi Babilonban az asszonyok fiatalságuk és szépségük megőrzése érdekében mézzel elkevert szezámmagot ettek, a római katonák pedig hasonló keveréket fogyasztottak erőnlétük növelésére. Mivel bizonyos ásványi anyagokból a szezám a legtöbbet tartalmazza, a magok királyának is nevezik. Az asszír mitológia szerint, amikor az istenek megteremtették a világot, szezámmagból készült bort ittak.

Szépség kívül-belül

A SZÉPSÉGÁPOLÁS MINDENKINEK

Dr. Kovácsné Vetráb Erzsébet 

 

A test és a környezet tisztántartásához egyre több tisztálkodószer jelent meg a XX. század folyamán, amelyek az arcápolók mellett folyamatosan kiegészültek haj- és testápolókkal. A XXI. század emberének az elvárása megváltozott a kozmetikumokkal szemben. Már nem csak a bőrápolás a fontos, hanem a kellemes illat, a fiatalos külső, és a bőr fiatalítása.  Az anyagtudomány és az orvostudomány fejlődésével a kozmetikai ipar egyre jobban megfelel ezen igényeknek, sőt irányítja is azokat.

TAVASZI HAJÁPOLÁSI TITKOK A MEGÚJULÁSÉRT

ÉREZD JÓL MAGAD, HOGY LEGYEN OKOD JÓL ÉREZNI MAGAD!

Cikk ismertető: 

A tudatosság az igazi fogyókúra

AZ ŐSKOR SZÉPSÉGIDEÁLJA

Cikk ismertető: 

„A Kövér Nő”

EZ AZ, AMI MIATT AZ AGYAD ZSÍRPÁRNÁKBA BURKOL

MITŐL UGROTT FEL HÚSZ-HARMINC KILÓ?

Cikk ismertető: 

Szabadulj meg tőle!

„NEHOGY ENNI MERÉSZELJ!”

Cikk ismertető: 

Tudatos fogyókúra: Az étel nem az ellenséged!

A TUDATOSSÁG MINT EGYFAJTA FOGYÓKÚRÁS „CSODASZER”? I.

Cikk ismertető: 

Alvás közben fogyunk

A FIATALSÁG ŐRZŐJE

A KOZMETIKUSNÁL

Cikk ismertető: 

Miért érdemes kozmetikushoz fordulni?

AZ ÖRÖK FIATALSÁG TITKA

Cikk ismertető: 

A szezámmag olaj

Oldalak