Kedvelj minket a Facebookon!

Tavaszi pesztó reteklevélből

 

 

 

- Levegyem a zöldjét?

- Semmiképp, olyan gyönyörű, készítek belőle valamit!

 

Így született ez a pesztó, amit már régen ki akartam próbálni.

Ilyenkor tavasszal van esély szép, zsenge levelű retket kapni, szerencsésebb esetben egyenesen a földből.

 

Pont ugyanolyan egyszerűen készül, mint az olasz változat, de bazsalikom helyett a retek kiválogatott, megmosott leveléből.

Ha nem kapsz szép levelű retket, medvehagymából is finom lesz :)

Együnk Tavaszt!

 

 

Hozzávalók:

 

kb. 50-60 g reteklevél, ez általában 2 csomagból jön össze

50 g mandula és/vagy dió, sőt, kevés napraforgó mag is mehet bele

50 g reszelt parmezán

1-2 gerezd fokhagyma, vagy pár levél medvehagyma

só, bors

1 dl extra szűz olívaolaj

 

 

Elkészítés:

 

1. A leveleket megmosom, a fokhagymát megtisztítom.

2. Mindent a késes aprítóba dobok, és felaprítom.

3 .Kis üvegbe teszem, hűtőben 1-2 hétig tudom tárolni.

 

Mihez használható?

 

-pirítósra kenve, paradicsommal

-gombafejek töltelékeként

-tésztamártásként

-levelestésztába töltve, csigának vagy kis batyunak megformázva

 

Finom & nőies már a Facebookon is!

Téged is várunk olvasgatni, beszélgetni, inspirálódni :)