2024-11-24 12:19
Jelenleg online: 6 fő
Kedvelj minket a Facebookon!
Ha nem esik, és épp otthon vagyunk, hétvégente szeretünk grillezni. A sütés férfimunka nálunk, nekem csak a saláták elkészítése marad :)
Általában többfélét készítek, a legegyszerűbb sózott hagymától az összetettebbekig.
Alapszabály: Saláta bármiből lehet, ami épp van otthon.
Nekem ez az egyik kedvencem:
Hozzávalók 4 személyre
1-2 padlizsán
bő fél kg kisebb-nagyobb szemű paradicsom
2 egész mozzarella
só, bors
olívaolaj, balzsamecet
fél citrom leve
1 ág friss bazsalikom
fél csokor petrezselyem
Elkészítés
1. Megmosom a paradicsomot, a nagyobb szemeket ketté- vagy négybe vágom, és mindet egy tálba teszem. Sózom, borsozom, ráaprítom a bazsalikomot, 1 evőkanál olívaolajjal és a citromlével megöntözöm és állni hagyom.
Ez akár önmagában is lehet egy saláta, kis hagymával vagy fetával :) de most másképp folytatom:
2. A megmosott padlizsánokat 1 centis karikákra vágom, olívaolajjal áthúzom, sózom, borsozom és a grillen (vagy a tűzhelyen, grillserpenyőben) megsütöm.
3. Egy nagy tálaló tálon alulra teszem a padlizsánszeleteket, rá körben a kettévett mozzarella gurigákat, végül a tetejére a paradicsomot, a finom levével együtt.
4. Tálaláskor aprított petrezselyemmel csinosítom és balzsamecetet adok mellé.
Grillezéshez ajánlom még az ajvart is.
Most van a befőzési szezonja, érdemes elkészíteni!
A Finom & nőies már a Facebookon is!
Gyere olvasgatni, beszélgetni, inspirálódni :)