2024-11-23 15:59
Jelenleg online: 19 fő
Kedvelj minket a Facebookon!
Tabbouleh
De tudod mit, ne is egyet vegyél, hanem mindjárt hármat!
Ez most nem díszítés lesz, ez az arab tabbouleh legfőbb alapanyaga. Mellé egy kis paradicsom, hagymaféle, kevés kuszkusz, kész is!
Kánikulában pont elég lesz. Nem, ma sem főzünk! :)
Na jó, ha ragaszkodsz hozzá, lehet köret is, grillezett húsokhoz különösen jól illik.
Az eredetiben bulgur is szerepelhet, és még ennél is több petrezselyem. Én most inkább a főzés nélküli kuszkuszt választottam, és paradicsomból tettem többet, sőt, a végén megszórtam mazsolával, nem rontotta el. :)
Hozzávalók, 2-3 adag:
3 db paradicsom, vagy 8-10 db koktél (ezzel finomabb)
3-4 szál újhagyma
2-3 nagyobb csokor petrezselyem
1-2 szál menta
2-3 evőkanál kuszkusz
1 citrom leve
2 evőkanál olívaolaj
só
2-3 evőkanál mazsola
Elkészítés:
1. A kuszkuszt tálkába teszem 1 teáskanál sóval, felöntöm dupla annyi forrásban lévő vízzel, és lefedve állni hagyom.
2. A paradicsomot négybe vagy kisebb falatokra vágom, ezt is megsózom.
3. Egy nagyobb tálba dobálom a többi hozzávalót: vékonyra karikázva a hagymát, aprítva a petrezselymet, mentát, majd a paradicsomot a levével együtt, a megpuhult kuszkuszt, olajat, citromlevet. Összekeverem, megkóstolom, elég sós-e.
4. Tetejére szórom a mazsolát.
5. Behűtve tálalom.
+1 ötlet
Így éld túl a kánikulát – ezek is főzés nélkül készülnek:
Jéghideg levesek forró napokra
Füge&narancs egy ínyenc salátában
Nyári pite piros gyümölcsökkel
Őszibarackos-bazsalikomos fagyi
A Finom & nőies már a Facebookon is! Gyere olvasgatni, beszélgetni, inspirálódni :)