Kedvelj minket a Facebookon!

BABOS-KOLBÁSZOS EGYTÁL SAVANYÚ KÁPOSZTÁVAL ÉS CSOMBORRAL

Igazi téli komfort-étel!

 

Röpködnek a mínuszok, ilyenkor nem elég a sapka-sál, belülről is melegíteni kell! Most tényleg jöhetnek a nehezebb, téli alapanyagok, bab, kolbász, savanyú káposzta.

 

 

Igen, bab és savanyú káposzta együtt!

Még az óvodában kaptuk így, bablevesbe egy jó csipet káposzta, azóta is így szeretem, ebből az ötletből született ez a recept.

A bab általában nem készül el gyorsan, de most csaltam egy kicsit, konzerv babot használtam, így mindenestül fél óra alatt tálalható ez az ízletes és laktató fogás.

Elő hát a piros serpenyővel, más nem is kell hozzá! :)

 

Hozzávalók 2 személyre:

 

1 natúr fehérbab konzerv

2-3 sárgarépa

1 nagy marék savanyú káposzta

1 nagyobb hagyma, lehet lila is

2 gerezd fokhagyma

1 evőkanál sűrített paradicsom

2-3 apró paradicsom (elhagyható)

1,5 dl alaplé, ha pont elfogyott a készletünk :), bio leveskockából is mehet

darabka füstölt kolbász, csípőssel finomabb

csipet csombor (borsikafű)

só, bors

 

 

Elkészítés:

 

1. Egy nagyobb serpenyőben készítem az egészet. Az apróra vágott hagymát 1-2 evőkanál olajon megfuttatom, megsózom, fedő alatt párolom.

2. Közben megtisztítom a sárgarépákat, felkarikázom és a hagymára dobom. Sózom, borsozom, 1-2 evőkanál vizet teszek alá, tovább párolom, legalább 6-8 percig, időnként megkeverve.

3. Addig a savanyú káposztát ízlés szerint átmosom, maradjon kellemesen savanykás. Mi nem kedveljük a túl hosszú szálakat, így kissé felaprítom és félreteszem.

4. Megtisztítom a fokhagymát és belereszelem a répás raguba, hozzáadom a csombort és a sűrített paradicsomot, alaposan átkeverem, majd felöntöm az alaplével.

5. Mehet bele a káposzta is, újabb 10-12 perc párolás következik, fedő alatt, néha megrázogatva a serpenyőt.

6. Ezalatt a konzerv babot szűrőben jól leöblítem, a kolbászt felkarikázom, az apró paradicsomokat cikkekre vágom, megterítek.

7. Ha megpuhult a répa és a káposzta, hozzáteszem a babot, a paradicsom cikkeket és a kolbászt, alaposan átforralom, és kész is!

 

Tálaláskor pirított rozskenyeret adok hozzá.

 

Finom & nőies már a Facebookon is! Gyere olvasgatni, beszélgetni, inspirálódni :)