2024-11-23 21:12
Jelenleg online: 10 fő
Kedvelj minket a Facebookon!
Mindenmentes, tízperces finomság
Itt szomorkodott ez a pár szem elfeledett szilva és egy-egy maradék körte, alma. Kicsit meg is barnultak, meg is ráncosodtak már.
Gyorsan megmentettem őket, és egy vegyesgyümölcslevest készítettem belőlük.
A borongós, hűvös őszi koraestén nem is jöhet szóba más, csakis egy forró, fűszeres fogás, ami színével, illatával, ízeivel is melenget. Ezzel bátran bekuckózhatsz egy kényelmes fotelba!
Mivel a gyümölcsök közül egyedül a meggy az, ami számomra élvezetes látványt nyújt megfőve :), így most egy villámgyors, mindenmentes krémleves mellett döntöttem. A tejszínt kókusztejszínre cseréltem, a leves sűrűségét pedig a pépesített alma adja, így bátran szedhetünk belőle kétszer is.
Hozzávalók (2-3 adaghoz):
1-2 marék szilva
2 alma
1-2 körte
fél citrom (kezeletlen héjú)
mehet még bele, ha van otthon kevés szőlő, áfonya
1-2 evőkanál cukor vagy édesítő
2-3 evőkanál kókusztejszín
fél evőkanál vanília kivonat
1-2 csipet fahéj, szegfűszeg
pici reszelt gyömbér
Elkészítés:
1. A gyümölcsöket megmosom, a szilvát kimagozom, almák, körték magházát kivágom, és felkockázom őket. Mehet melléjük a fél megmosott citrom is.
2. Egy lábosba teszem mindet, és felöntöm annyi vízzel, ami jól ellepi. Hozzáadom a cukrot, a fűszereket, a vaníliát, a kókusztejszínt, és pár perc alatt puhára főzöm a gyümölcsöt.
3. Botmixerrel krémesítem, a megfőtt citrommal együtt. Megkóstolom, ha szükséges, ízesítem még, ha túl sűrű, vízzel hígítom.
4. Forrón tálalom, tetejét kis tejszínvirágokkal díszítem :) Jó étvágyat hozzá mindenkinek!
A Finom & nőies már a Facebookon is! Gyere olvasgatni, beszélgetni, inspirálódni :)