2024-12-25 17:29
Jelenleg online: 7 fő
Kedvelj minket a Facebookon!
Kislecsó, olasz fűszerekkel
Reggeli után, csendélet…
Ismerős?
Nálatok mi történik az ilyen maradékos tálakkal?
…én sem dobom ki, mennyiségtől függően elcsipegetem uzsonnára :) vagy továbbgondolom, és egyszemélyes ebédet főzök belőle magamnak: lehet saláta, tésztamártás vagy egytálétel alapja is.
Ezekből az ötletekből született az „Ebéd egy főre” című új sorozatom.
Most egy serpenyőre való „kislecsót” készítettem.
Lehetett volna keleties is, korianderrel, római köménnyel, de a sonka nem igazán keleti hozzávaló, így ma inkább olasz fűszerekkel bolondítottam meg.
Hozzávalók:
a tányérról:
2,5 csík zöldpaprika
2 szelet bacon
2 szál újhagyma… zöldje :)
kis szelet camembert
3 szelet paradicsom
ezeket kiegészítettem még a továbbiakkal:
negyed padlizsán
pár karika kolbász
2-3 evőkanál passzírozott paradicsom
1 tojás
só, bors, oregánó
olívaolaj
bazsalikom, petrezselyem
Elkészítés:
1. A padlizsánt kis kockákra vágom, és jól felforrósított serpenyőben, kevés olívaolajon gyorsan körbepirítom.
2. Közben a hagymát és a paprikát is összevágom, beleteszem, még egy csepp olaj, megsózom, üvegesre párolom.
3. A sonka és a kolbász következik, összepirítom a többivel.
4. Ha szépen sül, a paradicsomokkal felengedem, takarékra veszem, borssal, oregánóval ízesítem, és beleszórom a camembert darabkákat, majd a közepébe ütöm a tojást.
5. Addig sütöm, míg a tojás kedvem szerint megsül.
6. Frissen aprított bazsalikommal, petrezselyemmel megszórom.
7. Pirítóssal tálalom, akár a serpenyőben!
A Finom & nőies már a Facebookon is!
Ízek, ötletek, hangulatok. Gyere olvasgatni, beszélgetni, inspirálódni :)