Kedvelj minket a Facebookon!

Tavaszi zöldségkrémleves

Búcsú a spárgától

 

Alig, hogy megérkezett az idei tavasz, máris búcsúzunk pár ajándékától!

Vége már a medvehagymának, hamarosan a spárga-szezonnak, és vége lassan a tavasznak is.

Ezzel a szép színű levessel köszönök el tőlük.

A zöld szín a spárgán kívül a medvehagymának is köszönhető. Honnan van még?

El szoktam tenni egy csokorral a hűtőbe, papírtörlőbe és papírzacskóba tekerve, picit megfonnyad, de tavasz végéig tudom tartalékolni az ízét.

 

 

Hozzávalók 2 személyre:

 

Kb. 2 marék tetszőleges zöldség, nekem most ezek voltak itthon:

 

1 sárgarépa

1 fehérrépa

1 db krumpli, krémesebbé teszi a levest

5 szál spárga

1-2 gerezd fokhagyma vagy 3 levél medvehagyma

(Jól illene még bele zöldborsó, brokkoli, cukkini is.)

 

1 dl tejszín

só, bors, szerecsendió

marék pisztácia

fél csokor petrezselyem

 

 

Elkészítés:

 

1. A zöldségeket megtisztítom, megmosom, kisebb darabokra vágom.

2. Felteszem főni annyi vízzel, ami ujjnyira ellepi. Fűszerezem.

3. Míg fő, durvára aprítom a pisztáciát és a petrezselymet.

4. Ha minden puha, a tejszínnel felöntöm és botmixerrel pépesítem.

5. Forrón tálalom, tetejét a pisztáciával és a petrezselyemmel díszítem.

 

Még több spárga:

 

Tejszínes tagliatelle spárgával

Tavaszi spárgás pite

 

Finom & nőies már a Facebookon is!

Gyere Te is, a Tavaszról olvasgatni, beszélgetni, inspirálódni :)