Kedvelj minket a Facebookon!

Málnás-tejszínes joghurthab

Bolti helyett egyél házit!

 

 

Nálunk a kertben van még málna, de ha nálatok nincs, akkor se szomorkodjatok!

Finom lesz fagyasztott málnából vagy eperből, sőt, friss meggyel, áfonyával is.

A tejszín krémessé, a joghurt pikánsan savanykássá teszi az édes gyümölcsöket.

Hűsítő, könnyű nyári desszert, 10 perc alatt, ennél nincs egyszerűbb.

Tanítsd meg a gyerekeknek is, és egész szünidőben ellátják majd a családot :)

 

Hozzávalók 3-4 adaghoz:

 

1 dl habtejszín

3 dl görög joghurt

100 g gyümölcs: eper, málna, meggy, ribizli, áfonya, szeder, stb.

fél citrom reszelt héja

50 g porcukor, meggyhez lehet 70-80 g is

pár levél menta

3-4 teáskanál zselatin fix, elhagyható

 

 

Elkészítés:

 

1. Málnával egy lépés – egy tál:

Nagyobb keverőtálba mérek mindent, és habverővel könnyű habbá verem.

A tejszínt nagyon jól fel lehet verni a joghurttal és a málnával együtt. Ha teszünk bele zseléfixet, akkor később kissé meg is szilárdul a pohárban, ha nem, akkor lágyabb krém marad.

2. Kis poharakba, tálkákba vagy mini befőttes üvegekbe szedem és pár szem egész gyümölccsel, mentával díszítem.

3. Jól behűtve tálalom. Ha tévedésből maradna belőle, másnapig is eláll a hűtőben.

4. Más gyümölccsel:

A keményebb gyümölcsöknek sajnos nem lesz elég a habverő, így még egy tál kell majd  :)

A tejszínt külön felverem (a zseléfix felével).

A gyümölcsöket a joghurttal és a többi hozzávalóval botmixerrel pépesítem, majd finoman beleforgatom a tejszínt.

 

Még több sütés  nélküli finomságra vágysz?

Próbáld ki ezeket is:

 

-Gyümölcsös nyári pite 

-Fagyi-álom bazsalikommal 

-Áfonyás pohárkrém 

-Narancsos trüffel 

 

Finom & nőies már a Facebookon is!

Ízek, ötletek, hangulatok. Gyere olvasgatni, beszélgetni, inspirálódni :)