2024-12-25 06:28
Jelenleg online: 10 fő
Kedvelj minket a Facebookon!
Klasszikus adventi csemege
Minden adventi vásár elengedhetetlen kelléke a fahéjas mandula. Ha nagy szerencsénk van, még melegen kapjuk, így még jobban esik szemezgetni belőle.
Tudod-e, hogy nem kell elmenned az adventi vásárig ezért a csemegéért? Egyszerűen, gyorsan elkészítheted otthon is, igazi karácsonyi hangulatban, miközben a piruló, fahéjas illat belengi a lakást!
Kell ennél jobb délutáni program december közepén? Hááát... esetleg egy csésze forró csokival meg lehet toldani :)
Ráadásul, bár cukrot tartalmaz, de tészta nincs benne, így ez a finomság az egészségesebb nassolni valók közé sorolható.
Én úgy szeretem, ha a mandula mellé diót, mogyorót is keverek, így kicsit olcsóbb, és változatosabb is, hisz minden magnak picit más íze, állaga van.
Hozzávalók
150 g mag vegyesen: dió, sótlan egész mandula és mogyoró
3 evőkanál víz
4 evőkanál kristálycukor vagy méz
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál vaníliakivonat vagy vaníliás cukor
Elkészítés
1. Egy nagyobb méretű teflon serpenyőben készítem.
2. Először beleöntöm a serpenyőbe a vizet, rá a cukrot és a fűszereket, felforralom.
3. Ha forr, és a cukor elolvadt, hozzáadom a magvakat, és folyamatosan kevergetem, míg felveszi a folyadékot és kicsit összeáll, ez körülbelül 8-10 perc.
4. Ekkor sütőpapírra szedem, és nagy önfegyelmet tanúsítva megvárom, míg annyira kihűl, hogy megkóstolhassam. :)
5. Ha nagyon ragacsos maradna, kis porcukorral száríthatunk rajta.
+ 1 ötlet:
Hát persze, hogy ez is lehet zajos sikerű gasztroajándék!
És hogy mi még?
Jövő héten karácsonyi extrával jelentkezem: ajándékok az utolsó percben, a konyhából!
A Finom & nőies már a Facebookon is! Gyere olvasgatni, beszélgetni, inspirálódni :)