2024-11-23 18:51
Jelenleg online: 22 fő
Kedvelj minket a Facebookon!
- Levegyem a zöldjét?
- Semmiképp, olyan gyönyörű, készítek belőle valamit!
Így született ez a pesztó, amit már régen ki akartam próbálni.
Ilyenkor tavasszal van esély szép, zsenge levelű retket kapni, szerencsésebb esetben egyenesen a földből.
Pont ugyanolyan egyszerűen készül, mint az olasz változat, de bazsalikom helyett a retek kiválogatott, megmosott leveléből.
Ha nem kapsz szép levelű retket, medvehagymából is finom lesz :)
Együnk Tavaszt!
Hozzávalók:
kb. 50-60 g reteklevél, ez általában 2 csomagból jön össze
50 g mandula és/vagy dió, sőt, kevés napraforgó mag is mehet bele
50 g reszelt parmezán
1-2 gerezd fokhagyma, vagy pár levél medvehagyma
só, bors
1 dl extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
1. A leveleket megmosom, a fokhagymát megtisztítom.
2. Mindent a késes aprítóba dobok, és felaprítom.
3 .Kis üvegbe teszem, hűtőben 1-2 hétig tudom tárolni.
Mihez használható?
-pirítósra kenve, paradicsommal
-gombafejek töltelékeként
-tésztamártásként
-levelestésztába töltve, csigának vagy kis batyunak megformázva
A Finom & nőies már a Facebookon is!
Téged is várunk olvasgatni, beszélgetni, inspirálódni :)