Kedvelj minket a Facebookon!

Grillsaláta

 

Ha nem esik, és épp otthon vagyunk, hétvégente szeretünk grillezni. A sütés férfimunka nálunk, nekem csak a saláták elkészítése marad :)

Általában többfélét készítek, a legegyszerűbb sózott hagymától az összetettebbekig.

Alapszabály: Saláta bármiből lehet, ami épp van otthon.

 

Nekem ez az egyik kedvencem:

 

Hozzávalók 4 személyre

 

1-2 padlizsán

bő fél kg kisebb-nagyobb szemű paradicsom

2 egész mozzarella

só, bors

olívaolaj, balzsamecet

fél citrom leve

1 ág friss bazsalikom

fél csokor petrezselyem

 

 

Elkészítés

 

1. Megmosom a paradicsomot, a nagyobb szemeket ketté- vagy négybe vágom, és mindet egy tálba teszem. Sózom, borsozom, ráaprítom a bazsalikomot, 1 evőkanál olívaolajjal és a citromlével megöntözöm és állni hagyom.

Ez akár önmagában is lehet egy saláta, kis hagymával vagy fetával :) de most másképp folytatom:

2. A megmosott padlizsánokat 1 centis karikákra vágom, olívaolajjal áthúzom, sózom, borsozom és a grillen (vagy a tűzhelyen, grillserpenyőben) megsütöm.

3. Egy nagy tálaló tálon alulra teszem a padlizsánszeleteket, rá körben a kettévett mozzarella gurigákat, végül a tetejére a paradicsomot, a finom levével együtt.

4. Tálaláskor aprított petrezselyemmel csinosítom és balzsamecetet adok mellé.

 

Grillezéshez ajánlom még az ajvart is.

Most van a befőzési szezonja, érdemes elkészíteni!

 

Finom & nőies már a Facebookon is!

Gyere olvasgatni, beszélgetni, inspirálódni :)