2024-12-30 18:45
Jelenleg online: 17 fő
Kedvelj minket a Facebookon!
…20 perc alatt, az utolsó pillanatokban
Mindig szerettél volna saját készítésű szaloncukrot tenni a fa alá? Idén is tervezgettétek a gyerekekkel, de valahogy elmaradt?
Itt egy igazán gyors és egyszerű recept, mindössze pár hozzávalóval! Láss hozzá bátran!
Ha megtetszett, könnyen új változatokat is kitalálhatsz, alkosd meg saját íz-kombinációdat.
Tegyünk házi szaloncukrot minden karácsonyfára! :)
Hozzávalók (kb. 20 darabhoz):
100 g mandula vagy dió megdarálva
100 g porcukor
1 narancs, kezeletlen héjú, lereszelt héja és kicsavart leve is kell majd
1-2 evőkanál kandírozott narancshéj
csipet fahéj
Bevonáshoz:
100 g jó minőségű étcsoki
Elkészítés:
1. Minden hozzávalót egy tálba teszek, és 1-2 evőkanál narancslével alaposan összegyúrom gombóccá. Egybe kell álljon, nem maradhat morzsalékos. A narancslét apránként adagolom, 1-2 perc alatt összeáll.
2. Kis darabkákat veszek belőle, és a tenyeremben kisodrom szaloncukor méretű és formájú apró rudakká.
3. Úgy is lehet, hogy a gyúrólapon hosszú hengerré sodrom, és ezt vágom falatnyi méretűre.
4. Vízfürdő felett megolvasztom az étcsokit, a falatkákat egy villán egyesével belemártom, a tál szélén a felesleget lerázom, lehúzom, majd sütőpapírra teszem őket, míg a csoki megdermed.
5. Már csak be kell csomagolni: zsírpapírt vagy sütőpapírt javasolok hozzá.
6. Díszítőpapír is kerülhet kívülre, ennél nagyon fontos, hogy ne legyen vastag, merev, nekem a virágüzleti selyempapír vált be legjobban, bármelyik virágüzletben vásárolhatunk 1-2 szép, mintás ívet. A két papírt egymásra teszem, szaloncuki középre, egy mozdulattal feltekerem, és már kész is!
Meghitt készülődést, szép élményeket, Boldog Karácsonyt kívánok!
Látogasd meg a Finom & nőiest a Facebookon is, ahol még tart az adventi receptek, képek, ötletek kavalkádja!