2024-11-23 16:03
Jelenleg online: 23 fő
Kedvelj minket a Facebookon!
Könnyű és friss nyári ízek
Nagyon megtetszettek a piacon ezek a helyes kis gömbcukkinik, vennem kellett belőlük párat.
A jópofa formát csak megtöltve tudtam elképzelni, egyszemélyes kis adagoknak, könnyű, húsmentes változatban.
Végül is, az íze nem sokban különbözik a hagyományos hosszúkástól, de különleges és dekoratív. Szépen tálalható, akár egy kerti partin, büféasztalon is jól mutat.
A tölteléket tetszés szerint változtathatjuk, fűszerezhetjük.
Én legközelebb mentát is teszek bele :)
Hozzávalók 3 főre
3 db gömbcukkini
1 nagy fej lilahagyma
10-12 szem koktélparadicsom, vagy 3-4 normál méretű
3-4 evőkanál kuszkusz
1-1 ág rozmaring és zsálya
1 csokor petrezselyem
fél gránátalma
só, bors
Elkészítés
1. A kuszkuszt összekeverem egy mokkáskanál sóval, majd kétszeres mennyiségű, forrásban lévő vízzel leöntöm, és lefedve állni hagyom.
2. A cukkinik tetejét levágom, belsejüket alaposan, csak egy vékony héjat hagyva kivájom.
3. A cukkinihéjakat és a kalapokat forró, sós vízbe teszem, a közepüket is teleöntöm, és 10-12 perc alatt megfőzöm. Ha kész, leszűröm, és letakarva melegen tartom őket.
4. Ezalatt a töltelék is elkészül: a hagymát olajon pirítani kezdem, belevagdosom a cukkinik kivájt belsejét is.
5. Pár perc után hozzáadom a négybe vágott paradicsomokat, a felaprított rozmaringot és zsályát, sózom, borsozom, és együtt párolom 5 percig.
6. Végül összekeverem a kuszkusszal, a petrezselyemmel és a gránátalma magokkal. Az így elkészült tölteléket betöltöm a cukkinihéjakba.
7. A kalapokat mellé vagy a tetejére téve azonnal tálalom.
A Finom & nőies már a Facebookon is! Gyere olvasgatni, beszélgetni, inspirálódni :)