Kedvelj minket a Facebookon!

Apró ajándékok…

Csoki-kanál kávéba, forró csokihoz

 

Kellene még valami jópofa apróság az ajándékok mellé? Valami, amit akár a gyerekekkel is elkészíthetsz?

Ezek a kis csoki-kanalak hamar elkészülnek, szépek is, finomak is. Kreatív alkotás, közös készülődés, kellemes időtöltés egy téli délutánra. A maradékot meg is lehet kóstolni… :)

Egy csésze forró tejben kevergetve-felolvadva forró csoki készül majd belőlük, de az ünnepi kávénkat is ízesítheti.

 

Hozzávalók 3 darabhoz:

 

kisméretű kanalak, fából, műanyagból, de én vintage daraboknak is örülnék :)

fél tábla étcsokoládé

kevés fehér csokoládé

apró szórócukrok, mini marshmallow

ízlés szerint: 1-1 kis csipet fahéj, gyömbérpor, mézeskalács fűszer, chilipor

celofán, szalag

 

Elkészítés:

 

1. Mindkét csokoládét felolvasztom, külön-külön, pici edényekben, gőzfürdő felett, az étcsokoládét ízlés szerint fűszerezhetem is.

2. Az étcsokoládéval jól megmártom a kanalakat, és sütőpapírral bélelt tálcára teszem dermedni. A kanál nyele a tálca peremén legyen, hogy minél kevésbé folyjon ki a csoki belőle. Hideg levegőn (terasz, erkély, ablak) pár perc alatt megszilárdul.

3. Újra bemártom a kanalat a csokiba, és megdermesztem.

 

 

4. Harmadszorra már csak a kanál tetejére, a mélyedésbe öntök a csokiból egy másik kiskanál segítségével, hogy minél több kerüljön bele. A szélét lekerekítem, hogy szépen simuljon az előző rétegre. Ha lefolyik, egyszerűen odébb helyezem a kanalat, így a kifolyt csepp ott marad a sütőpapíron.

5. Most következik a díszítés: még dermedés előtt fehércsokival csíkozom, vagy apró cukrokkal szórom meg a kanalakat. Ha idő előtt megszilárdulna, az olvadt csokiból cseppentek rá, végigkenem a felületét, vagy csíkokat húzok, a díszítéstől függően.

6. Az elkészült kanalakat hűvös helyen, papírral lefedve tárolom, és csak az ajándékozás előtt csomagolom celofánba, amit masnival rögzítek. Így a csomagolás friss lesz, és a csoki sem kenődik el. Időmilliomosok a kanál nyelét is díszíthetik, dekortapasszal vagy festéssel :)

7. Felhasználáskor forró csokinkat, kávénkat igény szerint édesítsük mézzel.

 

Forró csoki másképp: Forró csoki zabkeksszel 

Finom & nőies már a Facebookon is!

Ízek, ötletek, hangulatok, Adventi készülődés!

 Gyere olvasgatni, beszélgetni, inspirálódni :)