2024-12-30 19:11
Jelenleg online: 19 fő
Kedvelj minket a Facebookon!
Csoki-kanál kávéba, forró csokihoz
Kellene még valami jópofa apróság az ajándékok mellé? Valami, amit akár a gyerekekkel is elkészíthetsz?
Ezek a kis csoki-kanalak hamar elkészülnek, szépek is, finomak is. Kreatív alkotás, közös készülődés, kellemes időtöltés egy téli délutánra. A maradékot meg is lehet kóstolni… :)
Egy csésze forró tejben kevergetve-felolvadva forró csoki készül majd belőlük, de az ünnepi kávénkat is ízesítheti.
Hozzávalók 3 darabhoz:
kisméretű kanalak, fából, műanyagból, de én vintage daraboknak is örülnék :)
fél tábla étcsokoládé
kevés fehér csokoládé
apró szórócukrok, mini marshmallow
ízlés szerint: 1-1 kis csipet fahéj, gyömbérpor, mézeskalács fűszer, chilipor
celofán, szalag
Elkészítés:
1. Mindkét csokoládét felolvasztom, külön-külön, pici edényekben, gőzfürdő felett, az étcsokoládét ízlés szerint fűszerezhetem is.
2. Az étcsokoládéval jól megmártom a kanalakat, és sütőpapírral bélelt tálcára teszem dermedni. A kanál nyele a tálca peremén legyen, hogy minél kevésbé folyjon ki a csoki belőle. Hideg levegőn (terasz, erkély, ablak) pár perc alatt megszilárdul.
3. Újra bemártom a kanalat a csokiba, és megdermesztem.
4. Harmadszorra már csak a kanál tetejére, a mélyedésbe öntök a csokiból egy másik kiskanál segítségével, hogy minél több kerüljön bele. A szélét lekerekítem, hogy szépen simuljon az előző rétegre. Ha lefolyik, egyszerűen odébb helyezem a kanalat, így a kifolyt csepp ott marad a sütőpapíron.
5. Most következik a díszítés: még dermedés előtt fehércsokival csíkozom, vagy apró cukrokkal szórom meg a kanalakat. Ha idő előtt megszilárdulna, az olvadt csokiból cseppentek rá, végigkenem a felületét, vagy csíkokat húzok, a díszítéstől függően.
6. Az elkészült kanalakat hűvös helyen, papírral lefedve tárolom, és csak az ajándékozás előtt csomagolom celofánba, amit masnival rögzítek. Így a csomagolás friss lesz, és a csoki sem kenődik el. Időmilliomosok a kanál nyelét is díszíthetik, dekortapasszal vagy festéssel :)
7. Felhasználáskor forró csokinkat, kávénkat igény szerint édesítsük mézzel.
Forró csoki másképp: Forró csoki zabkeksszel
A Finom & nőies már a Facebookon is!
Ízek, ötletek, hangulatok, Adventi készülődés!
Gyere olvasgatni, beszélgetni, inspirálódni :)