Kedvelj minket a Facebookon!

RÁADÁS

Kimaxolom a spárgát idén!

 

 

Ne is mondjátok, tudom, elbúcsúztam már a spárgától :)

De találtam még, ráadásul ajándék áron, és hát… ezt ki kellett próbálnom!

Azonnal fussatok, ha kaptok, vegyetek, ha nem, legalább mentsétek el ezt a receptet jövő tavaszra, és ez legyen az első, amit megcsináltok, nem fogjátok megbánni.

A legjobb, ami ebben a szezonban történt a spárgával!

A hozzávalók és az elkészítés is nagyjából annyi, mint amit a képen is láttok :)

Igazi lakoma 30 perc alatt!

 

Hozzávalók 8 darabhoz:

 

1 csomag friss, feltekert leveles tészta

1 köteg spárga

1 egész camembert

2 evőkanál vaj

2 evőkanál méz

só, bors, friss zsálya vagy kakukkfű

kevés olaj

 

Elkészítés:

 

1. A leveles tésztát kitekerem a papírján, és 8 egyforma négyzetre vágom.

2. A sajtot felszeletelem, a spárgákat letöröm, a fűszert kissé felaprítom.

3. A tésztanégyzetekre átlósan 1-1 sajtot helyezek, és elosztom rajtuk a spárgát, nekem 3-3 darab jutott.

4. Egy kis olajjal áthúzom a spárgákat, és megsózom, megborsozom.

5. A kis batyukat kétoldalról behajtom, tejjel vagy tojással bekenve rögzítem a tésztát, majd sütőpapíros tepsire helyezem őket, kis távolságra egymástól. Tetejüket is lekenem.

6. 180 fokon 20-25 percig sütöm, míg szép pirosak, ropogósak lesznek.

7. Míg sül, elkészítem a mázat: összeolvasztom a vajat a mézzel.

8. A kész pitéket még forrón áthúzom a mézes vajjal, és friss fűszerrel megszórom.

 

Finom & nőies már a Facebookon is! Gyere olvasgatni, beszélgetni, inspirálódni :)