2024-12-21 17:34
Jelenleg online: 25 fő
Kedvelj minket a Facebookon!
Kimaxolom a spárgát idén!
Ne is mondjátok, tudom, elbúcsúztam már a spárgától :)
De találtam még, ráadásul ajándék áron, és hát… ezt ki kellett próbálnom!
Azonnal fussatok, ha kaptok, vegyetek, ha nem, legalább mentsétek el ezt a receptet jövő tavaszra, és ez legyen az első, amit megcsináltok, nem fogjátok megbánni.
A legjobb, ami ebben a szezonban történt a spárgával!
A hozzávalók és az elkészítés is nagyjából annyi, mint amit a képen is láttok :)
Igazi lakoma 30 perc alatt!
Hozzávalók 8 darabhoz:
1 csomag friss, feltekert leveles tészta
1 köteg spárga
1 egész camembert
2 evőkanál vaj
2 evőkanál méz
só, bors, friss zsálya vagy kakukkfű
kevés olaj
Elkészítés:
1. A leveles tésztát kitekerem a papírján, és 8 egyforma négyzetre vágom.
2. A sajtot felszeletelem, a spárgákat letöröm, a fűszert kissé felaprítom.
3. A tésztanégyzetekre átlósan 1-1 sajtot helyezek, és elosztom rajtuk a spárgát, nekem 3-3 darab jutott.
4. Egy kis olajjal áthúzom a spárgákat, és megsózom, megborsozom.
5. A kis batyukat kétoldalról behajtom, tejjel vagy tojással bekenve rögzítem a tésztát, majd sütőpapíros tepsire helyezem őket, kis távolságra egymástól. Tetejüket is lekenem.
6. 180 fokon 20-25 percig sütöm, míg szép pirosak, ropogósak lesznek.
7. Míg sül, elkészítem a mázat: összeolvasztom a vajat a mézzel.
8. A kész pitéket még forrón áthúzom a mézes vajjal, és friss fűszerrel megszórom.
A Finom & nőies már a Facebookon is! Gyere olvasgatni, beszélgetni, inspirálódni :)