2024-12-21 18:21
Jelenleg online: 44 fő
Kedvelj minket a Facebookon!
…finomabb a boltinál
Igaz, hogy sajnos, vége van a nyárnak, de a salátákról azért még nem kell lemondanunk!
A paradicsomok például ilyenkor a legfinomabbak, legízesebbek. A múltkori nagy kupacból megint felhasználtam egy-két maroknyit, de elárulom, egy receptre való még mindig maradt belőle :)
A salátaöntetekből érdemes 2-3 adagot is elkészíteni egyszerre, kis üvegben a hűtőben 1 hétig eláll.
Tudod, milyen jó egy sietős vacsoránál az öntetet csak úgy előkapni? Felrázod és már kész is!
1. Mustáros paradicsom salsa
Hozzávalók 2 személyre:
30-40 dkg paradicsom, legyen benne jócskán aprószemű, édes koktél is
1 kisebb lilahagyma
1 őszibarack vagy nektarin
2-3 evőkanál olívaolaj
fél evőkanál mustár
fél citrom leve
1 mokkáskanál méz
1 teáskanál balzsamecet krém (elhagyható)
1 ág rozmaring, 2 szál bazsalikom, 3 szál petrezselyem
só, bors
Elkészítés:
1. A megmosott paradicsomokat falatnyira, a hagymát apróra vágom, és a tálalótálba teszem, megsózom, borsozom, és állni hagyom, hogy finom levet engedjen.
2. Az olívaolajat, mustárt, citromlevet, balzsamecetet, mézet egy mélytányérban villával krémesre felverem.
3. Kockára vágom a barackot.
4. Felaprítom a fűszereket is.
5. Összeállítom a salátát: a paradicsomra öntöm a salátaöntetet, összekeverem, hozzáteszem a barackot is. Megszórom a fűszerekkel.
6. Tálalás előtt hagyom állni fél órát, míg összeérnek az ízei.
2. Kapros-mentás joghurt öntet
Hozzávalók 2 személyre:
1 fél kígyóuborka
1 vékony salátacukkini
6 evőkanál sűrű joghurt
fél evőkanál borecet
1 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 ág menta, fél csokor kapor
só, bors
Elkészítés:
1. Az uborkát, cukkinit megmosom, felkarikázom, a salátás tálba teszem és besózom.
2. Összekeverem a joghurtot, az olajat, az ecetet, belereszelem a fokhagymát.
3. A fűszereket felaprítom, az öntethez keverem.
4. Az uborkára öntöm az öntetet, megborsozom, tetejét fűszerekkel díszítem.
5. Tálalás előtt behűtöm.
Látogasd meg a Finom & nőies Facebook oldalát is!