2024-12-30 19:05
Jelenleg online: 18 fő
Kedvelj minket a Facebookon!
Ibolyás fűszervaj
„Tavasz van, gyönyörű!”
Amerre a szem ellát, minden él, hajt, zöldül. A lágy szélben szín- és illatorgia, virágeső.
Megjelentek az első zöld növények, kerti és vadvirágok.
Te tudod, hogy sok virág szépségét a tányérunkon is élvezhetjük? Hisz nem csak díszítenek, de frissek és finomak is?
Sok mindent kínál a kert tavasszal, sokfélét kóstolhatunk.
Néhány az első zöld hajtások közül: medvehagyma, csalán, tyúkhúr, zamatos turbolya, vadsnidling, pitypanglevél, komlóhajtás.
Pár a korai virágokból: ibolya, árvácska, salátaboglárka, pitypang.
Figyelem, fontos!
Csak abból fogyasszunk, amit biztonsággal felismerünk, azonosítunk! Hívjuk segítségül nagyszüleinket vagy az online növényhatározót :)
Mai ajánlatom elkészítése gyors és egyszerű, a végeredmény mégis különleges, finom és elegáns: tavaszi reggelik, uzsonnák csinos dísze, az ibolyás fűszervaj.
Hozzávalók:
200-250 g vaj
egy maréknyi zöldfűszer (balról lefelé haladva a képen): medvehagyma, petrezselyem, zamatos turbolya, tyúkhúr, csalánhajtás, vagy amit szeretünk
1 teáskanál só
pár ibolyavirág
Elkészítés:
1. A szobahőmérsékletű vajat (amit pár órával előbb kivettem a hűtőből) elkeverem a sóval és az apróra vágott zöldfűszerekkel.
2. A krémes vajat folpackba szedem, és nagyjából téglalappá formázom.
3. Beteszem a hűtőbe 1-2 órára, míg megdermed.
4. Leveszem róla a fóliát, és vajtartóba vagy egy szép kis tálra teszem.
5. Díszítem az ibolyákkal, zöld levelekkel: ügyesen rásimítom a növényeket a vajra.
6. Tálalásig újra hűtöm.
+1 ötlet:
Az ibolyás fűszervaj a húsvéti reggelizőasztalon is jól mutat ám!
Ha picit több időd van, készítsd hozzá frissen a házi kenyeret vagy a zsemlét is. :)
A Finom & nőies már a Facebookon is! Gyere olvasgatni, beszélgetni, inspirálódni :)