Kedvelj minket a Facebookon!

EPER A SALÁTÁBA?

Bátran próbáld ki, finom lesz!

 

 

A hétvégén vidéken voltunk, és szokás szerint dugig felpakolva tértünk haza.

Mama és Papa most is elhalmozott minket, amivel csak lehetett: friss zöldek, zsenge retek, újhagyma, az első szem eprek a napsütötte tőről szedve.

Most a pár maréknyi finomságból egy ínyenc salátát képzeltem el. Csak mindent frissen, nyersen, élőn! Hisz ez a legjobb a tavaszban :)

Ha nincs olyan szerencséd, hogy a kertből szerezd be, a piacokon is megtalálod a hozzávalókat, csak úgy roskadoznak a pultok a friss zöldségek, gyümölcsök alatt. Színes, illatos ilyenkor a piac, öröm végigjárni!

 

Hozzávalók, 2 adag:

 

1 csokor hónapos retek

néhány szem eper

pár maréknyi zöld saláta-növény:

 

például: saláták, madársaláta, rukkola, zsálya, menta, citromfű, bazsalikom levél, petrezselyem

snidling, esetleg tyúkhúr, csalánhajtás

 

salátaöntet:

1 evőkanál olívaolaj, kevés citromlé, csepp mustár, só

1 citrom héja

 

Elkészítés:

 

1.  Az alaposan megmosott retket vékonyan felkarikázom, tálra rendezem.

2.  Az epret is megmosom, a nagyobb szemeket kettévágom, a kisebbek maradnak egészben, a retek mellé teszem.

3.  Körben elhelyezem a salátaleveleket.

4.  A salátaöntet hozzávalóit villával sűrű, krémes mártássá verem, és a salátára pötyögtetem.

5.  Végül az aprított snidlinget, egy tekerés borsot és a reszelt citromhéjat szórom rá.

 

+1 ötlet:

Ez a szép saláta mindenmentes, így vegák, vegánok, glutén- vagy laktózérzékenyek is örömmel fogyasztják.

Első tavaszi kerti partin is finom és látványos!

Apropó, ha már kerti parti, hadd ajánljak hozzá egy házi vajkrémet, a cuki mini cukkini pizzákat, és egy különleges áfonyás sajttorta desszertet, ezeket is bátran oda teheted a partiasztalra :)