Kedvelj minket a Facebookon!

ÁFONYÁS SAJTTORTA-DESSZERT

 

Tudom én, hogy szeptember vége felé járunk, de a meleg napsütésben még nincs hangulatom a klasszikus őszi fogásokhoz. A hosszú télen majd rengeteg pitét süthetek, addig élvezem inkább a sok színes, dús zamatú, illatos gyümölcsöt, a friss zöldeket, a könnyedséget.

 

 

A hétvégi indián nyárban is egy könnyű, sütés nélküli desszert készült, pár szem maradék áfonyával, mézzel, mentával, hűs krémmel. Ez is a „tovább tart leírni, mint elkészíteni” - kategória.

Nekünk tökéletes „sajttorta-élmény” volt, ráadásul tészta nélkül. :) Ha valakinek mégis hiányozna, tehet bele zabkeksz morzsát.

Olyan egyszerű, hogy a gyerekekkel is alkothatunk, a sikerélmény garantált! Sőt, legközelebb ők készíthetik el egyedül, szülinapi meglepetésként, vagy csak úgy, egy vasárnap délután.

 

Hozzávalók adagonként:

2 evőkanál mascarpone

1 evőkanál 20 %-os sűrű tejföl

1 mokkáskanál vanília esszencia

2 teáskanál áfonya dzsem

fél marék áfonya

2-3 levél menta

Ízlés szerint:

reszelt citromhéj, méz,

 

 

Elkészítés:

1. A mascarpone-t alaposan összekeverem a tejföllel.

2. Apróra vágom a mentát, egy levelet meghagyok a díszítéshez.

3. Hozzáadom a mézet, a vaníliát, a reszelt citromhéjat és a mentát.

4. Tálkába, talpas pohárba vagy akár csészébe is adagolhatom, a tetejére kanalazom az áfonya dzsemet, rászórom az áfonyát, menta levéllel díszítem.

 

Találtam még egy-két nyíló vadárvácskát a kertben, azt is melléjük tettem. :) Gyorsan kóstold meg addig, amíg tart az áfonya-szezon!