Kedvelj minket a Facebookon!

MINI CUKKINI FALATOK

(majdnem) mindenmentes :)

 

 

 

Szinte nincs olyan család, baráti társaság és vendégség, ahol ne lenne különleges étrendet követő vagy életmódváltó. Speciálisan étkezni pedig sokféleképpen lehet ma. Az egyik ezt nem eszik, a másik azt, követni sem egyszerű a háziasszonynak :)

Nem csoda, ha megnőtt a kereslet a „mindenmentes” fogások iránt. A következő recept hús-, glutén-, cukor- és tojásmentes, növényi sajttal készítve pedig laktózmentes is.

 

Igazán sokoldalú darabja lesz a kínálatunknak: tálalhatjuk különleges köretként, de könnyű, meleg salátaként önálló étkezésnek is el lehet készíteni. Ha kiadósabbra vágyunk, kiegészíthetjük bulgurral vagy kölessel.

 

Hozzávalók:

 

1 cukkini

pár szem paradicsom

1-2 gerezd fokhagyma

só, bors

bazsalikom, oregánó, rozmaring, kakukkfű - ami ezekből van éppen otthon :)

mozzarella

kevés kókuszolaj

rukkola

 

 

Elkészítés:

 

1. Bekapcsolom a sütőt 180 fokra. (Egy-két adaghoz felesleges a sütőt befűteni, remekül megsül a minigrillben is!)

2. A megmosott cukkinit héjastól jó félcenti vastagra karikázom, majd besózom.

3. A paradicsomot apróra vágom, egy tálkában összekeverem a felaprított fokhagymával, só-borssal és a fűszerekkel.

4. Egy serpenyőben kevés kókuszolajat felforrósítok. A cukkinikarikákat egy papírtörlőn jobbról-balról leitatom, és a serpenyőben nagy lángon megpirítom mindkét oldalon. Figyelem! Maradjon roppanós, csak egy gyors kérget süssünk rá, maximum 1-1 perc sütés oldalanként.

5. A cukkinit sütőtálba vagy a grillrácsra szedem, ráhalmozom a paradicsom salsát a leve nélkül, végül a mozzarellával beborítom. Addig hagyom a forró sütőben vagy a minigrillben, míg a sajt megolvad. 

6. Egy marék rukkolát tálra teszek, meglocsolom a paradicsom megmaradt levével, rárendeztem a cukkini falatokat, dobok rá egy tekerés borsot, egy-két pötty balzsamecet-krémet, és ebééééd :)