Kedvelj minket a Facebookon!

ROZMARINGOS ÚJKRUMPLI-TÁL

Ha már unjuk a petrezselymeset…

 

 

Minimál-főzéssel készülő, könnyű és friss tavaszi ételeket bemutató mini-sorozatom harmadik részében az újkrumpli a főszereplő.

Az első pár adag újkrumpli természetesen petrezselyemmel készül nálunk is, mielőtt azonban megunnánk, érdemes más fűszerekkel is kipróbálni!

Most például rozmaringgal, koktélparadicsom ágakkal és egy marék zöldborsóval társítottam. Ugye, milyen jól állnak egymásnak?

Az előző receptekhez sokan írtátok, hogy a Férjeteknek ez csak dekoráció, jó esetben köret lehet :) 

Sebaj, bármelyik fogás kiegészíthető, igény szerint bővíthető. Ehhez például egy nagy tál friss saláta mindenképp jár!

 

A recept csak vegán hozzávalókat tartalmaz. Mindenevők vajjal is készíthetik :)

 

 

Hozzávalók 3-4 személyre:

 

1 kg újkrumpli, én szeretem az apró szemeket

2-3 ág koktélparadicsom

20 dkg zöldborsó

2-3 ág rozmaring

pár kanál kókuszvaj és olaj

reszelt citromhéj, pár csepp citromlé

 

Elkészítés:

 

1. Az újkrumplikat csak alaposan megmosom, nem szoktam hámozni, lekaparni. A kisebbek egyben maradhatnak, a nagyobbakat kettőbe-négybe vágom.

2. Egy nagyobb, vastag aljú edénybe 2-3 evőkanál olajat és 1 evőkanál kókuszvajat teszek, ha forró, mehet bele a krumpli, NEM sózom! Rámorzsolom a rozmaringot.

3. Jól átforgatom, 2-3 percig kevergetve pirítom, majd 2-4 evőkanál vizet öntök alá és fedő alatt, kis lángon, kb. 10 percig párolom, néha megrázogatva.

4. Közben kifejtem a borsót, és a paradicsom fürtöket rövidebb darabokra vágom, megmosom.

5. A krumpli alá öntök újabb 2 evőkanál vizet, a tetején elrendezem a paradicsomot, majd mellé szórom a borsót, néhány zsenge héjat is beledobok.

 

 

6. Most már csak finoman rázogatom az edényt, figyelem, hogy ne kapjon le, ha kell, pótolom a vizet. Újabb 10 perc alatt a paradicsom levet enged és a borsó is megpuhul.

7. Óvatosan leveszem a paradicsomágakat, és ekkor sózom meg alaposan a borsós krumplit, majd még 1 evőkanál kókuszvajjal összekeverem.

8. Tálalóedénybe öntöm, a finom levével együtt, a paradicsomokat a tetejére ültetem, kis citromhéjat reszelek rá, és kevés citromlével meglocsolom.

9.Kész is az újabb gyors, egyszerű és kreatív tavaszi vacsora!

 

A mini-sorozat előző darabjait itt találod:

Tavaszi saláta eperrel

Fűszeres, sült új-répa