Kedvelj minket a Facebookon!

FÜGE ÉS NARANCS? Ó, IGEN!

 

Szeretem a fügét. Míg gyerekkoromban csak a szárított fügekoszorút ismertük, ma már kerül sokféleképpen az asztalra, frissen, aszalva, sülve-főve, télen-nyáron. De ez a saláta most mind közül a kedvencem!

 

 

Tetszenek a telt színei, dús íze, illata. Igazi, nyárbúcsúztató-őszváró csemege. Könnyű, kalóriában szegény, ízekben annál gazdagabb.

A recept pimaszul egyszerű, összesen 4 hozzávalóból áll össze, az elkészítése sem több öt percnél; no, de a végeredmény! Az édes a sóssal, a roppanós a krémessel remek arányban vegyül.

 

Van ez a pár nap ősszel, amikor még van füge és már van finom, lédús narancs. Az ízharmónia páratlan, tényleg érdemes őket összehozni a tányérunkon.

 

Így készül:

Hozzávalók 3-4 személyre

 

6-8 szem füge

1-2 narancs

3-4 marék rukkola

Jó darab gorgonzola, esetleg érett camembert, legvégső esetben feta :)

 

 

Elkészítés:

 

1. A megmosott fügéket 6-6 cikkre vágom.

2. A narancsokat meghámozom, gerezdekre szedem, és azokat falatnyira darabolom.

3. Személyenként egy-egy tálra halmozom a rukkolát, tetejére ültetem felváltva a narancs és füge falatokat.

4. Elrendezem a sajt darabokat köztük úgy, hogy minden falathoz jusson belőle.

5. Azonnal tálalhatom :)

 

Izgalmas, ínyenc fogás, gyors előétel vagy vacsora. Váratlan vendégek betoppanásakor is összedobhatod, biztos siker!

 

A Finom & nőies már a Facebookon is! Gyere olvasgatni, beszélgetni, inspirálódni :)