Kedvelj minket a Facebookon!

FAHÉJAS MANDULA HÁZILAG

Klasszikus adventi csemege

 

 

Minden adventi vásár elengedhetetlen kelléke a fahéjas mandula. Ha nagy szerencsénk van, még melegen kapjuk, így még jobban esik szemezgetni belőle.

Tudod-e, hogy nem kell elmenned az adventi vásárig ezért a csemegéért? Egyszerűen, gyorsan elkészítheted otthon is, igazi karácsonyi hangulatban, miközben a piruló, fahéjas illat belengi a lakást!

Kell ennél jobb délutáni program december közepén? Hááát... esetleg egy csésze forró csokival meg lehet toldani :)

Ráadásul, bár cukrot tartalmaz, de tészta nincs benne, így ez a finomság az egészségesebb nassolni valók közé sorolható.

Én úgy szeretem, ha a mandula mellé diót, mogyorót is keverek, így kicsit olcsóbb, és változatosabb is, hisz minden magnak picit más íze, állaga van.

 

 

Hozzávalók

 

150 g mag vegyesen: dió, sótlan egész mandula és mogyoró

3 evőkanál víz

4 evőkanál kristálycukor vagy méz

1 mokkáskanál őrölt fahéj

1 mokkáskanál vaníliakivonat vagy vaníliás cukor

 

Elkészítés

 

1. Egy nagyobb méretű teflon serpenyőben készítem.

2. Először beleöntöm a serpenyőbe a vizet, rá a cukrot és a fűszereket, felforralom.

3. Ha forr, és a cukor elolvadt, hozzáadom a magvakat, és folyamatosan kevergetem, míg felveszi a folyadékot és kicsit összeáll, ez körülbelül 8-10 perc.

4. Ekkor sütőpapírra szedem, és nagy önfegyelmet tanúsítva megvárom, míg annyira kihűl, hogy megkóstolhassam. :)

5. Ha nagyon ragacsos maradna, kis porcukorral száríthatunk rajta.

 

+ 1 ötlet:

Hát persze, hogy ez is lehet zajos sikerű gasztroajándék!

És hogy mi még?

Jövő héten karácsonyi extrával jelentkezem: ajándékok az utolsó percben, a konyhából!