Kedvelj minket a Facebookon!

Spenótos-sajtos pite

Gyors, egyszerű, húsmentes

 

 

 

Jaj, mit főzzön az ember lánya így tél végén?

Unom már a téli zöldségeket, a krumplit, valami friss, üde zöldre, tavaszira vágyom, de… hol van az még? Pedig vacsorázni ma is kell.

 

Ilyenkor jól jön, ha valaki pitefüggő!

Hiszen egy jó pitét bármikor és bármiből elkészíthetünk, nem igaz?

Legyen most spenótos, az legalább zöld… :)

 

Gyors, egyszerű és finom, több nem is kell.

Remélem, azért a tavasz is itt robog már a kertek alatt, mert nagyon várom! Mindennap mégsem lehet pite…

 

Hozzávalók:

 

1 tekercs friss leveles tészta

1 csomag mirelit spenót

250 g túró vagy 1 doboz Cottage cheese

2-3 evőkanál feta sajt, darabokra tördelve

100 g bármilyen maradék reszelt sajt, ha van benne füstölt, még jobb

só, bors, szerecsendió

1-2 gerezd fokhagyma

 

 

Elkészítés:

 

1. A mirelit spenótot kiengedem, szűrőben alaposan lecsöpögtetem.

2. Egy tálban összekeverem a fűszerekkel és hozzáadom a sajtokat, a túrót és az aprított fokhagymát.

3. Bekapcsolom a sütőt 180 fokra.

4. A leveles tésztát a papírján kitekerem, és hosszában 3 felé osztom képzeletben :)

5. A középső csíkra jön majd később a töltelék, a két szélsőt éles késsel halszálka alakban, ferdén bevagdalom, kb. 2 cm szélesen. A fenti fotó sokat segít :)

6. Most papírral együtt átemelem a nagy gáztepsire.

7. A tölteléket a közepére halmozom púposan, és a bevágott széleket felváltva jobbról-balról ráhajtogatom a közepére, nem kell húzni, csak ráfektetni, ettől lesz fonott hatású.

8. Tetejét kevés tejjel/tejszínnel/tojással megkenem (ami épp kéznél van), és kb. 20-25 perc alatt szép pirosra sütöm.

 

Mivel a töltelék nem nyers, csak a tésztának kell megsülnie, megpirulnia.

Forrón és jéghidegen is finom, de langyosan a legjobb, ekkor szeletelni is szebben lehet.

 

Finom & nőies oldalát már a Facebookon is megtalálod,

ahol naprakészen követheted, hogy éppen mivel is foglalatoskodom.

Hamarosan kezdődik a húsvéti készülődés, gyere és tarts velem!