Kedvelj minket a Facebookon!

PÓRÉLEVES KRUMPLIVAL ÉS KELKÁPOSZTA CHIPSSZEL

Ünnepek utáni pihenőkúra

 

 

Véget ért az ünnepi eszem-iszom sorozat, már a maradékok is elfogytak, itt az ideje a könnyű, kímélő ételeknek!

Így január elején semmire sem vágyom jobban, mint egyszerű levesekre, ami igazi pihentető wellness a gyomornak :)

Kezdjünk egy mindenmentes változattal, sem tejszín, sem liszt nincs benne, sűrűségét az izgalmasan összeválogatott zöldségek adják, tetejére pedig pirítós helyett magvak és sült kelkáposzta kerül.

 

Hozzávalók 4 személyre:

1 póréhagyma

1 cikk kelkáposzta

3-4 szem krumpli

só, bors

1 csipet őrölt kömény

1 csipet majoranna

kis csokor petrezselyem, ha tettél el velem, annak most jó hasznát veszed :)

 

Tetejére:

lenmag, szezámmag, napraforgómag ízlés szerint

 

 

Elkészítés:

1. A krumplit meghámozom, a póré külső levelét lehántom. A kelkáposzta 3-4 külső levelét félreteszem.

2. Mindent feldarabolok, és felteszem főni, annyi vízzel, ami 1-2 ujjnyira ellepi.

3. Sóval, borssal, majorannával és köménnyel ízesítem, a kömény a kelkáposzta hűséges kísérője, puffadás elleni jó barátja.

4. Míg a leves fő, elkészítem a kelkáposzta chipszet. A félretett leveleket kockákra vágom. Nagyobb serpenyőben pici olajat forrósítok, a leveleket rádobom, rázogatva megpirítom. Gyorsan kész, előre odakészítem a szűrőkanalat, tálat, amibe kiszedhetem.

5. Mikor a zöldségek megpuhultak, botmixerrel pürésítem, ha kell, pici vízzel beállítom a sűrűségét.

6. Tálaláskor a kelkáposzta chipsszel, aprított petrezselyemmel és vegyes magvakkal szórom meg.