Kedvelj minket a Facebookon!

Könnyed köszöntő Anyák Napjára

Tejszínes epres pohárkrém

 

 

Végre megjelent a piacokon a magyar eper!

Nem versenyezhet vele semmi más, illatos, finom. Bár még megkérik az árát, egy-két maréknyit muszáj megkóstolni. Ehhez a finomsághoz szerencsére nem is kell több! 

Idén ezzel köszöntöm Anyukámat. Már ő is jobban kedveli a könnyebb édességeket, mint a nehéz, krémes tortát, süteményt. Ez igazi tavaszi desszert lesz!

Sütés nélkül készül, így gyors és egyszerű, vagy úgy is mondhatnám:

Gyerekjáték – Anyák Napjára

 

Hozzávalók, 4-6 adag, pohármérettől függően:

 

250 g mascarpone

2 evőkanál sűrű, 20 %-os tejföl

2 dl tejszín

3-4 evőkanál porcukor

1 evőkanál vanília kivonat

1 kezeletlen héjú citrom

30 dkg eper

pár ág menta

Elkészítés:

 

1. A mascarponét alaposan elkeverem a tejföllel, porcukorral, vaníliával, a citrom lereszelt héjával.

2. A hideg tejszínt kemény habbá verem. Előbb az 1/3 részével fellazítom a krémet, majd a maradékot könnyedén hozzáforgatom.

3. Az eperből kiválasztom a legszebbeket, poharanként 1-2 szemet. A többit villával picit megtöröm, 1 kiskanál porcukorral, fél citrom levével, az apróra vágott mentával ízesítem.

4. Tálalhatom kisebb üvegpoharakba, kelyhekbe, de szép csészékben is: A krémből töltök az aljára, majd egy rétegben elosztom a fűszeres epret, végül a krém maradéka következik. A tetejét a félretett eper szemekkel, menta levelekkel, ehető virágokkal díszítem.

5. Fogyasztás előtt behűtöm.