Kedvelj minket a Facebookon!

GYORS SPAGETTI VACSORÁRA, JÖHET?

 „Amit-találsz-a-hűtőben”- módra

 

Nálam most ezek a szegény zöldségek és egy-két sajtdarabka várt jobb sorsára, igazán remekül összeillettek a tésztamártásban.

Ha te nem pont ugyanezeket találod a hűtődben, ne csüggedj, légy kreatív, alkoss belőlük hasonlót, egy zöldséges szósz mindig finom és villámgyors vacsora tésztával. Nézd meg jól, biztosan lapul ott egy kis sajt is a tetejére. Na ugye, mindjárt kész!

 

 

Hozzávalók 2-3 főre:

 

fél csomag spagetti

1 padlizsán

1 cukkini

1 fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

2-3 szem paradicsom

fél csokor petrezselyem

1-2 evőkanál tejszín vagy tejföl

1 doboz darabolt/passzírozott paradicsom vagy paradicsomos tésztaszósz

só, bors, csipet cukor

rozmaring, oregánó, bazsalikom

kb. 150 g sajt lereszelve, lehet többféle maradék is, ha van benne füstölt, még jobb

petrezselyem, szezámmag

 

Elkészítés:

 

1. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát megfuttatom 4-5 evőkanál olajon.

2. Ráteszem az apró kockákra vágott cukkinit, padlizsánt, kicsit átpirítom, majd megsózom, és puhára párolom. Vigyázat, ha nem kevergetem, könnyen leég! Ha nem enged elég levet, egy csepp vizet is teszek alá, és éberen őrködök.

3. Hozzáöntöm a paradicsomos szószt, ízesítem sóval, borssal, pici cukorral. Ha natúr paradicsom, akkor a többi fűszerrel is.

4. Beleteszem az aprórakockázott paradicsomokat és a tejfölt is, 10-12 perc alatt jól átforralom, besűrítem, míg a zöldségek szinte elolvadnak benne.

5. Közben kifőzöm a tésztát.

6. Ezen a ponton a sietősek már tálalhatnak is :) Íme: A frissen leszűrt tésztát tányérra szedem, ráhalmozom a mártást, megszórom sajttal, szezámmaggal, petrezselyemmel. Finom!

 

 

7. Ha bírjuk még 10 percig éhen, a tésztát tepsibe szűröm, ráöntöm a szószt, majd összekeverem.

8. A reszelt sajtot a tetejére szórom, sütőben 10-15 perc alatt ráolvasztom.

9. Tálalás előtt hintem meg az aprított petrezselyemmel, hogy megmaradjon az aromája és a vitamintartalma, és pár percet várok, hogy a szósz meg tudjon egy kicsit „állni”, így szebben adagolható a tészta. Addig pont meg is terítek, és vacsiii!