Kedvelj minket a Facebookon!

FAHÉJAS-GYÖMBÉRES SÜTŐTÖK KRÉMLEVES

Fűszeres ízek a hideg napokra

 

 

Végérvényesen itt a hűvös, szeles ősz, és vele együtt a leves-szezon. Tudom, a „rendes” leves macerás, és annyi minden kell hozzá, és ráadásul sokáig készül. És, és, és… senki sem fog hozzá hétköznap.

A krémleves más!

A krémleves gyorsan kész, jól melegíthető és eltartható, könnyű, mégis tápláló. Változatos, hisz bármiből összedobható, színes, ízes, melengető, diétákba könnyen beilleszthető. A krémleveshez egyszerűen verset lehet írni! :)

 

Így aztán jó ötlet egy sietős hétköznapi vacsorához, de a sokféle, akár különlegesebb feltétnek köszönhetően egy baráti társaságot is megvendégelhetünk bármelyikkel.

Szezonnyitóként most a klasszikus sütőtököt választottam, izgalmas fűszerekkel:

 

 

Hozzávalók 4 személyre

 

1 sütőtök

1-2 dl tejszín vagy kókusztejszín

só, bors, szerecsendió, gyömbér, fahéj

 

Feltétek:

10 dkg sajt, lehet többféle, reszelve

tökmag

tökmagolaj

fél csokor petrezselyem, aprítva

pár szelet teljeskiőrlésű kenyér, pirítva

 

Elkészítés

 

1. A sütőtököt kisebb darabokra vágom, kimagozom és meghámozom.

2. Felteszem főni annyi vízzel, ami ellepi, megsózom, és teszek bele 2-3 tekerés borsot, pár reszelésnyi szerecsendiót és friss gyömbért, valamint egy fátyol fahéjat.

3. Puhára főzöm, körülbelül 15-20 perc alatt, hozzáadom a tejszínt, és botmixerrel pépesítem.

4. Megkóstolom, elég ízes-e, sós, édes és fűszeres is legyen egyszerre :)

5. Tálaláskor a feltéteket kis tálkákban kínálom hozzá, így mindenki kedve szerint választhat belőlük.