Kedvelj minket a Facebookon!

EGYÜNK SZÍNEKET!

Téli zöldségtál gazdagon.

 

 

Szürke, ködös, hideg és hosszú a január. A karácsony rég elmúlt, és hiába várjuk annyira a tavaszt, valószínűleg még messze van.

Ilyenkor én már színeket akarok! …legalább a tányéromra.

Ez a téli, sült zöldség tálalható köretként, de önálló fogásként is megállja a helyét, egy jó salátával könnyű vacsora lehet.

Kevés munka van vele, sokat törtem a fejem, mire négy pontot össze tudtam hozni az elkészítéséhez :)

 

 

Hozzávalók

 

Mindenféle zöldség, amit találok otthon:

sárga- és fehérrépa, zeller, krumpli, hagyma, fokhagyma, brokkoli, gomba, kelbimbó, kelkáposzta, akár alma is, de a legfontosabb, hogy a cékla és a sütőtök ki ne maradjon!

 

petrezselyem

feta sajt

gránátalma

 

Elkészítés

 

1. Minden zöldséget alaposan megtisztítok, megmosok, feldarabolok. Répákat karikára, brokkolit kisebb rózsákra, a többit darabokra. A nehezebben puhuló zellert, céklát apróbbra, a gyors sütőtököt, almát, hagymát nagyobbra.

2. Sütőpapírral kibélelek egy tepsit, a zöldségeket egyenletesen beleszórom. Ne fedjék egymást! Öntök rájuk 1 deciliter vizet, meglocsolom 3-4 evőkanál olívaolajjal, és megsózom. Fűszerezhetem ízlés szerint borssal, rozmaringgal (ez a legfinomabb szerintem), köménnyel, bármivel :)

 

 

3. Lefedem a tepsit alufóliával és 40-50 percig sütöm kb. 180 fokon, majd fólia nélkül még 10-15 percig, míg megpirul.

4. Tálaláskor frissen vágott petrezselymet, feta sajtot és gránátalma magokat szórok rá, így lesz még színesebb, még ízesebb!