2024-12-25 19:04
Jelenleg online: 5 fő
Kedvelj minket a Facebookon!
Tudom én, hogy szeptember vége felé járunk, de a meleg napsütésben még nincs hangulatom a klasszikus őszi fogásokhoz. A hosszú télen majd rengeteg pitét süthetek, addig élvezem inkább a sok színes, dús zamatú, illatos gyümölcsöt, a friss zöldeket, a könnyedséget.
A hétvégi indián nyárban is egy könnyű, sütés nélküli desszert készült, pár szem maradék áfonyával, mézzel, mentával, hűs krémmel. Ez is a „tovább tart leírni, mint elkészíteni” - kategória.
Nekünk tökéletes „sajttorta-élmény” volt, ráadásul tészta nélkül. :) Ha valakinek mégis hiányozna, tehet bele zabkeksz morzsát.
Olyan egyszerű, hogy a gyerekekkel is alkothatunk, a sikerélmény garantált! Sőt, legközelebb ők készíthetik el egyedül, szülinapi meglepetésként, vagy csak úgy, egy vasárnap délután.
Hozzávalók adagonként:
2 evőkanál mascarpone
1 evőkanál 20 %-os sűrű tejföl
1 mokkáskanál vanília esszencia
2 teáskanál áfonya dzsem
fél marék áfonya
2-3 levél menta
Ízlés szerint:
reszelt citromhéj, méz,
Elkészítés:
1. A mascarpone-t alaposan összekeverem a tejföllel.
2. Apróra vágom a mentát, egy levelet meghagyok a díszítéshez.
3. Hozzáadom a mézet, a vaníliát, a reszelt citromhéjat és a mentát.
4. Tálkába, talpas pohárba vagy akár csészébe is adagolhatom, a tetejére kanalazom az áfonya dzsemet, rászórom az áfonyát, menta levéllel díszítem.
Találtam még egy-két nyíló vadárvácskát a kertben, azt is melléjük tettem. :) Gyorsan kóstold meg addig, amíg tart az áfonya-szezon!
A Finom & nőies már a Facebookon is! Gyere olvasgatni, beszélgetni, inspirálódni :)