2024-11-23 18:46
Jelenleg online: 22 fő
Kedvelj minket a Facebookon!
Búcsú a spárgától
Alig, hogy megérkezett az idei tavasz, máris búcsúzunk pár ajándékától!
Vége már a medvehagymának, hamarosan a spárga-szezonnak, és vége lassan a tavasznak is.
Ezzel a szép színű levessel köszönök el tőlük.
A zöld szín a spárgán kívül a medvehagymának is köszönhető. Honnan van még?
El szoktam tenni egy csokorral a hűtőbe, papírtörlőbe és papírzacskóba tekerve, picit megfonnyad, de tavasz végéig tudom tartalékolni az ízét.
Hozzávalók 2 személyre:
Kb. 2 marék tetszőleges zöldség, nekem most ezek voltak itthon:
1 sárgarépa
1 fehérrépa
1 db krumpli, krémesebbé teszi a levest
5 szál spárga
1-2 gerezd fokhagyma vagy 3 levél medvehagyma
(Jól illene még bele zöldborsó, brokkoli, cukkini is.)
1 dl tejszín
só, bors, szerecsendió
marék pisztácia
fél csokor petrezselyem
Elkészítés:
1. A zöldségeket megtisztítom, megmosom, kisebb darabokra vágom.
2. Felteszem főni annyi vízzel, ami ujjnyira ellepi. Fűszerezem.
3. Míg fő, durvára aprítom a pisztáciát és a petrezselymet.
4. Ha minden puha, a tejszínnel felöntöm és botmixerrel pépesítem.
5. Forrón tálalom, tetejét a pisztáciával és a petrezselyemmel díszítem.
Még több spárga:
Tejszínes tagliatelle spárgával
A Finom & nőies már a Facebookon is!
Gyere Te is, a Tavaszról olvasgatni, beszélgetni, inspirálódni :)