2024-12-24 19:47
Jelenleg online: 2 fő
Kedvelj minket a Facebookon!
Tejszínes epres pohárkrém
Végre megjelent a piacokon a magyar eper!
Nem versenyezhet vele semmi más, illatos, finom. Bár még megkérik az árát, egy-két maréknyit muszáj megkóstolni. Ehhez a finomsághoz szerencsére nem is kell több!
Idén ezzel köszöntöm Anyukámat. Már ő is jobban kedveli a könnyebb édességeket, mint a nehéz, krémes tortát, süteményt. Ez igazi tavaszi desszert lesz!
Sütés nélkül készül, így gyors és egyszerű, vagy úgy is mondhatnám:
Gyerekjáték – Anyák Napjára
Hozzávalók, 4-6 adag, pohármérettől függően:
250 g mascarpone
2 evőkanál sűrű, 20 %-os tejföl
2 dl tejszín
3-4 evőkanál porcukor
1 evőkanál vanília kivonat
1 kezeletlen héjú citrom
30 dkg eper
pár ág menta
Elkészítés:
1. A mascarponét alaposan elkeverem a tejföllel, porcukorral, vaníliával, a citrom lereszelt héjával.
2. A hideg tejszínt kemény habbá verem. Előbb az 1/3 részével fellazítom a krémet, majd a maradékot könnyedén hozzáforgatom.
3. Az eperből kiválasztom a legszebbeket, poharanként 1-2 szemet. A többit villával picit megtöröm, 1 kiskanál porcukorral, fél citrom levével, az apróra vágott mentával ízesítem.
4. Tálalhatom kisebb üvegpoharakba, kelyhekbe, de szép csészékben is: A krémből töltök az aljára, majd egy rétegben elosztom a fűszeres epret, végül a krém maradéka következik. A tetejét a félretett eper szemekkel, menta levelekkel, ehető virágokkal díszítem.
5. Fogyasztás előtt behűtöm.
A Finom & nőies már a Facebookon is! Gyere olvasgatni, beszélgetni, inspirálódni :)