Kedvelj minket a Facebookon!

KEZDŐ KONYHATÜNDÉREK KEDVENCE

Fügés-kecskesajtos pite

 

 

Nem telhet az ősz sok-sok pite nélkül!

Sokáig csak távolból vágyakoztam a finom, házias piték után, mert azt hittem, faksznis elkészíteni a tésztát. Ma már tudom, mi sem egyszerűbb ennél, így mostanában futószalagon készülnek az izgalmas ízkombinációk. Nem is tudnék választani, vajon az édeset vagy a sósat szeretem-e jobban :)

Most azonban az édes szilvás galette után egy sósat hoztam, amit a gyümölcs és a sajt párosa tesz pikánssá. Ez a változat a kész leveles tésztának köszönhetően tényleg gyerekjáték, fél óra alatt tálalhatjuk is.

 

 

Hozzávalók, 2 személyre:

 

1 csomag feltekert, friss leveles tészta

6-8 szem füge

200 g kecskesajt

200 g joghurtsajt

2-3 ág rozmaring

frissen őrölt bors

méz

 

 

 

Elkészítés:

 

1. A leveles tésztát két félbe vágom, és sütőpapíros tepsire teszem őket, egymás mellé. A szélétől 1,5 cm-re egy késsel körben bevágom mindkét lapot, ügyelve rá, hogy ne vágjam át.

2. A joghurtsajtot alaposan felkeverem, kis borssal és aprított rozmaringgal fűszerezem, és a tésztalapokra, a peremen belülre halmozom.

3 .A fügét cikkekre vágom, elosztom a két pitén, közé pedig sajtszeleteket fektetek.

4. A tészták peremét lekenem egy kis tejjel vagy tejszínnel.

5. 180 fokon 20-25 perc alatt megsütöm, ekkor a bevágott perem megemelkedik, és szép pirosra sül, megtartva a tölteléket.

6. Tálaláskor friss rozmaringgal megszórom és mézzel még forrón megcsorgatom.

 

Ha szívesen néznél több fotót, vagy bepillantanál a receptkészítés kulisszatitkaiba,

látogasd meg és kedveld a Finom&nőies Facebook oldalát!