2024-11-23 19:02
Jelenleg online: 23 fő
Kedvelj minket a Facebookon!
Fügés-kecskesajtos pite
Nem telhet az ősz sok-sok pite nélkül!
Sokáig csak távolból vágyakoztam a finom, házias piték után, mert azt hittem, faksznis elkészíteni a tésztát. Ma már tudom, mi sem egyszerűbb ennél, így mostanában futószalagon készülnek az izgalmas ízkombinációk. Nem is tudnék választani, vajon az édeset vagy a sósat szeretem-e jobban :)
Most azonban az édes szilvás galette után egy sósat hoztam, amit a gyümölcs és a sajt párosa tesz pikánssá. Ez a változat a kész leveles tésztának köszönhetően tényleg gyerekjáték, fél óra alatt tálalhatjuk is.
Hozzávalók, 2 személyre:
1 csomag feltekert, friss leveles tészta
6-8 szem füge
200 g kecskesajt
200 g joghurtsajt
2-3 ág rozmaring
frissen őrölt bors
méz
Elkészítés:
1. A leveles tésztát két félbe vágom, és sütőpapíros tepsire teszem őket, egymás mellé. A szélétől 1,5 cm-re egy késsel körben bevágom mindkét lapot, ügyelve rá, hogy ne vágjam át.
2. A joghurtsajtot alaposan felkeverem, kis borssal és aprított rozmaringgal fűszerezem, és a tésztalapokra, a peremen belülre halmozom.
3 .A fügét cikkekre vágom, elosztom a két pitén, közé pedig sajtszeleteket fektetek.
4. A tészták peremét lekenem egy kis tejjel vagy tejszínnel.
5. 180 fokon 20-25 perc alatt megsütöm, ekkor a bevágott perem megemelkedik, és szép pirosra sül, megtartva a tölteléket.
6. Tálaláskor friss rozmaringgal megszórom és mézzel még forrón megcsorgatom.
Ha szívesen néznél több fotót, vagy bepillantanál a receptkészítés kulisszatitkaiba,
látogasd meg és kedveld a Finom&nőies Facebook oldalát!