Kedvelj minket a Facebookon!

KÓSTOLTAD MÁR BAZSALIKOMMAL?

VANÍLIAFAGYI ŐSZIBARACKKAL ÉS MÉZÖNTETTEL

 

Ezt a desszertet nyaraláskor találtam ki. Megfigyeltem, hogy ilyenkor mindig jó ötleteim támadnak, szívesen készítek gyors, egyszerű fogásokat friss helyi alapanyagokból.

 

Most sem volt otthon más, mint egy kis vaníliafagyi és pár szem érett őszibarack. Megehettük volna őket ebben a sorrendben is, de inkább rögtönöztem hozzájuk egy bazsalikomos mézöntetet. Nagyon jól tettem, ez emelte az ínyenc desszertek közé!

A bazsalikomot a kerti zuhany mellett illatosan burjánzó fűszerek közül választottam, első naptól kezdve vártam, hogy megihlessenek.

Bátortalanabbak akár mentával is elkészíthetik. :)

 

Pár hozzávalóból, tíz perc alatt elkészül:

 

Hozzávalók 4 személyre                                   az öntethez:

1 doboz vaníliafagylalt                                       1 citrom leve

néhány őszibarack                                              pár evőkanál méz

kevés vaj                                                             1 ág bazsalikom, esetleg menta

 

Elkészítés:

1. Egy kis tálba mérek személyenként 1 evőkanál mézet, elkeverem a citromlével és az apróra vágott bazsalikommal vagy mentával, és hagyom összeérni az ízeket

2. Az őszibarackokat megmosom, cikkekre vágom és a vajon mindkét oldalukat meggrillezem, ha nincs kéznél grill serpenyő, hagyományosban is jó lesz

3. A forró barackfalatokat kistányérra rendezem, melléadagolom a vaníliafagyit és rácsorgatom a fűszeres mézöntetet

4. Azonnal tálalom, mert gyorsan olvadni kezd!

 

Amíg tart a szép idő, no és az őszibarack, még sokszor elkészítem, és titeket is erre bíztatlak!

Hosszú indián nyarat kívánok hozzá! :)