Kedvelj minket a Facebookon!

HÁZI SZALONCUKROT MINDEN KARÁCSONYFÁRA!

…20 perc alatt, az utolsó pillanatokban

 

 

Mindig szerettél volna saját készítésű szaloncukrot tenni a fa alá? Idén is tervezgettétek a gyerekekkel, de valahogy elmaradt?

Itt egy igazán gyors és egyszerű recept, mindössze pár hozzávalóval! Láss hozzá bátran!

 

Ha megtetszett, könnyen új változatokat is kitalálhatsz, alkosd meg saját íz-kombinációdat.

Tegyünk házi szaloncukrot minden karácsonyfára! :)

 

Hozzávalók:

 

100 g mandula vagy dió megdarálva

100 g porcukor

1 narancs, kezeletlen héjú, lereszelt héja és kicsavart leve is kell majd

1-2 evőkanál kandírozott narancshéj

csipet fahéj

 

Bevonáshoz:

100 g jó minőségű étcsoki

 

Elkészítés:

 

1. Minden hozzávalót egy tálba teszek, és 1-2 evőkanál narancslével alaposan összegyúrom gombóccá. Egybe kell álljon, nem maradhat morzsalékos. A narancslét apránként adagolom, 1-2 perc alatt összeáll.

2. Kis darabkákat veszek belőle, és a tenyeremben kisodrom szaloncukor méretű és formájú apró rudakká.

3. Úgy is lehet, hogy a gyúrólapon hosszú hengerré sodrom, és ezt vágom falatnyi méretűre.

 

 

4. Vízfürdő felett megolvasztom az étcsokit, a falatkákat egy villán egyesével belemártom, a tál szélén a felesleget lerázom, lehúzom, majd sütőpapírra teszem őket, míg a csoki megdermed.

 

 

5. Már csak be kell csomagolni: zsírpapírt vagy sütőpapírt javasolok hozzá.

6. Díszítőpapír is kerülhet kívülre, ennél nagyon fontos, hogy ne legyen vastag, merev, nekem a virágüzleti selyempapír vált be legjobban, bármelyik virágüzletben vásárolhatunk 1-2 szép, mintás ívet. A két papírt egymásra teszem, szaloncuki középre, egy mozdulattal feltekerem, és már kész is!

 

Meghitt készülődést, szép élményeket, Boldog Karácsonyt kívánok!