Kedvelj minket a Facebookon!

FŰSZERES ŐSZI GYÜMÖLCSLEVES

Mindenmentes, tízperces finomság

 

 

 

Itt szomorkodott ez a pár szem elfeledett szilva és egy-egy maradék körte, alma. Kicsit meg is barnultak, meg is ráncosodtak már.

Gyorsan megmentettem őket, és egy vegyesgyümölcslevest készítettem belőlük.

A borongós, hűvös őszi koraestén nem is jöhet szóba más, csakis egy forró, fűszeres fogás, ami színével, illatával, ízeivel is melenget. Ezzel bátran bekuckózhatsz egy kényelmes fotelba!

Mivel a gyümölcsök közül egyedül a meggy az, ami számomra élvezetes látványt nyújt megfőve :),  így most egy villámgyors, mindenmentes krémleves mellett döntöttem. A tejszínt kókusztejszínre cseréltem, a leves sűrűségét pedig a pépesített alma adja, így bátran szedhetünk belőle kétszer is.

 

 

Hozzávalók (2-3 adaghoz):

 

1-2 marék szilva

2 alma

1-2 körte

fél citrom (kezeletlen héjú)

mehet még bele, ha van otthon kevés szőlő, áfonya

1-2 evőkanál cukor vagy édesítő

2-3 evőkanál kókusztejszín

fél evőkanál vanília kivonat

1-2 csipet fahéj, szegfűszeg

pici reszelt gyömbér

 

Elkészítés:

 

1. A gyümölcsöket megmosom, a szilvát kimagozom, almák, körték magházát kivágom, és felkockázom őket. Mehet melléjük a fél megmosott citrom is.

2. Egy lábosba teszem mindet, és felöntöm annyi vízzel, ami jól ellepi. Hozzáadom a cukrot, a fűszereket, a vaníliát, a kókusztejszínt, és pár perc alatt puhára főzöm a gyümölcsöt.

3. Botmixerrel krémesítem, a megfőtt citrommal együtt. Megkóstolom, ha szükséges, ízesítem még, ha túl sűrű, vízzel hígítom.

4. Forrón tálalom, tetejét kis tejszínvirágokkal díszítem :) Jó étvágyat hozzá mindenkinek!