2024-11-23 19:13
Jelenleg online: 26 fő
Kedvelj minket a Facebookon!
Szeretem a fügét. Míg gyerekkoromban csak a szárított fügekoszorút ismertük, ma már kerül sokféleképpen az asztalra, frissen, aszalva, sülve-főve, télen-nyáron. De ez a saláta most mind közül a kedvencem!
Tetszenek a telt színei, dús íze, illata. Igazi, nyárbúcsúztató-őszváró csemege. Könnyű, kalóriában szegény, ízekben annál gazdagabb.
A recept pimaszul egyszerű, összesen 4 hozzávalóból áll össze, az elkészítése sem több öt percnél; no, de a végeredmény! Az édes a sóssal, a roppanós a krémessel remek arányban vegyül.
Van ez a pár nap ősszel, amikor még van füge és már van finom, lédús narancs. Az ízharmónia páratlan, tényleg érdemes őket összehozni a tányérunkon.
Így készül:
Hozzávalók 3-4 személyre
6-8 szem füge
1-2 narancs
3-4 marék rukkola
Jó darab gorgonzola, esetleg érett camembert, legvégső esetben feta :)
Elkészítés:
1. A megmosott fügéket 6-6 cikkre vágom.
2. A narancsokat meghámozom, gerezdekre szedem, és azokat falatnyira darabolom.
3. Személyenként egy-egy tálra halmozom a rukkolát, tetejére ültetem felváltva a narancs és füge falatokat.
4. Elrendezem a sajt darabokat köztük úgy, hogy minden falathoz jusson belőle.
5. Azonnal tálalhatom :)
Izgalmas, ínyenc fogás, gyors előétel vagy vacsora. Váratlan vendégek betoppanásakor is összedobhatod, biztos siker!
A Finom & nőies már a Facebookon is! Gyere olvasgatni, beszélgetni, inspirálódni :)