Kedvelj minket a Facebookon!

Erzsébet királyné festményeken - Ki festette a képeket?

Advent második vasárnapja: Második játék (két alternatív kérdéssor)

 

Karácsony, és egyben Erzsébet királyné születésnapja alkalmából megajándékozok néhány Erzsébet-kedvelőt. Részletek itt: Karácsonyi játék (Facebook)
Ez a második vasárnapi játék, de aki csak most kapcsolódik be, az is részt vehet benne. Nem kell minden kérdéssor megoldásait visszaküldeni, viszont minél többet küldtök vissza, annál nagyobb eséllyel vesztek részt a játékban. Olyan ez, mint a tombola :) 

Most két játék közül is választhattok: Ha mindkettő helyes megfejtését visszakülditek, akkor újabb két papírkával kerül be a nevetek a karácsonyi dobozba, amelyből húzással fogjuk kiválasztani, élő videóban, a szerencséseket. A videóban a neveteket felolvassuk/megmutatjuk, mielőtt betesszük a dobozba (ha valaki nem szeretné a teljes nevét/saját nevét közölni, adja meg azt is, mit írjunk rá a papírra). Természetesen elegendő a játék egyik részének megoldásait beküldeni. A játék nyereményjátéknak nem minősül, az ajándék személyes meglepetésem az olvasóknak, követőknek. (Az ajándékok egy része egyedi, az én megrendelésemre készült Nektek; kereskedelmi forgalomba nem kerülhetnek,  - tovább - nem értékesíthetők, csak ajándékozhatók.)

Mielőtt beküldöd a helyes választ, kérlek, kedveld vagy kövesd az Erzsébet királyné emlékét őrző, alábbi oldalamat - amelyen időnként, de nem sűrűn osztok meg a királyné emlékének őrzésével kapcsolatos dolgokat, eseményeket. TEMPT Princess - A TEMPT tevékenységéről bővebben itt olvashatsz: Erzsébet királyné emléke

A kérdéseket üzenetben az Erzsébet királyné vagy a TEMPT Princess Facebook oldalon, VAGY a következő emailcímen várom: barbara.kali.rozmis@temptprincess.hu

Az első adventi kérdéssor ITT olvasható, válaszai 2018. december 10. hétfő este 24:00-ig küldhetők be.

A harmadik kérdéssort advent harmadik vasárnapja alkalmából, az előtte való nap, szombaton (dec.15.) teszem közzé. Beküldési határideje 2018. december 21. péntek éjfél lesz. A megajándékozottak neveinek kihúzása élő videóban (2018) karácsony előtt lesz - a napot később fogjátok megtudni. A videót megosztjuk a Facebookon, így később is meg lehet nézni, nem csak élőben :)

Aki most kapcsolódik be a játékba, nagyon örülök, ha arra a kérdésre is válaszol, hogy mi keltette fel az érdeklődését a királyné személye iránt!

1. Játék-alternatíva: Kérdéssor (röviden válaszolj) - A válaszhoz segítség az írásaimban: Erzsébet királyné

1. Melyik volt az a sportág, amelyet Erzsébet magas fokon űzött?

2. Kinek és miért építtette Ferenc József a Hermes Villát, hol található a villa?

3. Kitől származik az idézet, mire utal, milyen eseményen hangzott el (ebből a háromból legalább egy válasz legyen jó): „Azt hiszem, a leendő császárnénkkal táncoltam!”  Az idézet elhangzásának körülményeiről, arról, kinek szájából hangzott el, ebben a cikkemben olvashattok: Mi áll a tündérmese hátterében?)

4. Ki volt Ferenczy Ida, és milyen kapcsolatban állt Erzsébet királynéval?

5. Ki az a "Mária", akinek a következő szavakat mondja Erzsébet? Mire utal itt? (Erről az idézetről itt olvashattok: A császári hálószobának nincsenek titkai)

„De sokat sírtam itt, Mária. Már attól is összeszorul a szívem, ha visszagondolok arra az időre. Itt laktam az esküvőnk után... Olyan elhagyatottnak, olyan magányosnak éreztem magam. Napközben a császár természetesen nem lehetett velem, ő nap mint nap már korán reggel bement Bécsbe. Este hatkor jött vissza az estebédre. Addig naphosszat egyedül voltam, és már előre reszkettem a perctől, amikor megérkezik Zsófia főhercegasszony. Mert ő minden áldott nap eljött, hogy kiszaglássza, mit csinálok a nap minden órájában.” 

Beküldési határidő: 2018. december 17. hétfő (este 24:00)

2. Játék-alternatíva: Ki festette az alábbi, számozott képeket? 

A képek egyesével is fel lettek töltve (az alábbi nagy összesített kép alatt láthatók egyesével, számmal, sorrendben). Ha nem tudod mindegyiket, ne keseredj el, keresd meg az írásaimban a képet, fölöttük vagy alattuk fel van tüntetve a festő neve :) Az írásaim itt olvashatók, tekinthetők meg: Erzsébet királyné - Sisi

Beküldési határidő: 2018. december 17. hétfő (este 24:00)

Kellemes Adventi készülődést kívánok mindenkinek!

Káli-Rozmis Barbara

 

1. Kép

 

2. Kép

 

3. Kép

 

4. Kép

 

5. Kép (A Festmény a Hofburgban van kiállítva)

 

6. Kép

 

7. Kép

 

8. Kép

 

9. Kép

 

10. Kép